Sari la conținut

JO Rio 2016 | Rezultatele de vineri din grupa României la handbal feminin. Ce șanse de calificare mai are naționala

FOTO: digisport.ro

Tricolorele au învins Spania, cu scorul de 24-21 (13-11), iar în celelate două partide, Brazilia a învins Angola, cu 28-24, iar Norvegia a trecut de Muntenegru, cu 28-19.

În primele trei meciuri din grupa A, tricolorele fuseseră învinse de Angola (19-23) şi de Brazilia (13-26) şi au învins Muntenegru (25-21), astfel că după patru meciuri au 4 puncte în clasament.

După patru etape, clasamentul complet al grupei A este următorul:

Norvegia - 6 puncte

Brazilia - 6

Spania - 4

Angola - 4

România - 4

Muntenegru - 0

Muntenegru, vicecampioană olimpică în 2012, este eliminată din competiţie.

Duminică, în ultima etapă, România se va duela cu campioana olimpică en-titre, Norvegia (ora 22:40).

În grupa B, tot vineri, s-a jucat meciul dintre Suedia - Olanda 29-29, celelalte partide fiind Rusia – Argentina şi Coreea de Sud – Franţa.

Primele patru clasate în fiecare din cele două grupe se vor califica în sferturile de finală ale Jocurilor Olimpice, unde se va juca încrucişat şi eliminatoriu pentru semifinale.

Potrivit digisport.ro, un egal ne este suficient duminică pentru calificare, însă şi cu un eşec, prin jocul rezultatelor, putem spera la sferturi. Duminică vor avea loc ultimele meciuri, Muntenegru - Brazilia, Norvegia - România şi Spania - Angola.

Echipa de handbal feminin a României a participat doar de trei ori la Jocurile Olimpice: prima dată la ediţia din 1976, când a obţinut şi cea mai bună clasare - locul 4, iar apoi la ediţiile din 2000 şi 2008, când a încheiat pe aceeaşi poziţie, 7.