Victimele abuzurilor sexuale comise de preoţi cer audierea Papei Benedict al XVI-lea

Data publicării:
2302 20papa 20tribunal-51121

Cotidianul La Repubblica se întreabă retoric dacă nu cumva clericii homosexuali de la Vatican l-au determinat pe Benedict al XVI-lea să renunţe la pontificat. Potrivit ziarului, un pretins grup - învăluit de mister - ar fi exercitat presiuni și i-ar fi șantajat pe mai mulţi înalţi prelați de la Vatican, în legătură cu orientarea lor sexuală. Indiferent de speculaţiile din presă, victimele abuzurilor sexuale comise de preoţii catolici consideră indiscutabilă vinovăţia actualului Papă.

Am înaintat o plângere către Tribunalul Penal Internaţional şi i-am cerut procurorului să ancheteze şi să ia în considerare punerea sub acuzare a lui Joseph Ratzinger şi a altor înalţi oficiali de la Vatican”, a anunţat avocatul Pamela Spees.

Papa Benedict al XVI-lea, pe numele său adevărat Joseph Ratzinger, este acuzat că a avut un rol important în muşamalizarea şi perpetuarea abuzurilor sexuale în cadrul bisericii. După mulţi ani de scandaluri şi presiuni, şeful Bisericii Catolice a prezentat scuze publice în timpul unei vizite în Statele Unite, dar nimic mai mult.

Scuze şi-a cerut şi cardinalul Roger Mahony, fost Arhiepiscop de Los Angeles, care a recunoscut că a muşamalizat abuzurile comise de preoţi. Acum, catolicii italieni din Statele Unite cer ca Roger Mahony să nu poată vota la alegerea noului Papă.

Oricum, catolicii americani vor fi reprezentaţi în conclav de alt prelat cu pete pe dosar: Cardinalul de New York, Timothy Dolan. Acesta a fost audiat recent în legătură cu mai multe cazuri de agresiuni sexuale, fapte comise pe vremea când Dolan conducea arhidioceza din Milwaukee.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri