Sari la conținut

DEZBATERE Victor Ponta-Klaus Iohannis. Principalele subiecte pe care cei doi candidați s-au atacat reciproc

 

Klaus Iohannis: Oriunde în lume, dacă un politician e prins că a plagiat, e obligat prin clasa politică să se retragă. La noi, unul dintre aceştia doreşte să fie preşedintele României.

Victor Ponta: Dumneavoastră aţi fugit de Înalta Curte de Casație și Justiție şi candidaţi. Eu nu aş fi candidat în locul dumneavoastră. Eu am o decizie definitivă şi irevocabilă.

_____________________________

Victor Ponta: Cred că dl. Iohannis va aduce România înapoi în 2010 pentru că are în echipă aceeaşi oameni care au tăiat pensiile.

Klaus Iohannis: Îl cunoaşteţi pe Gabi Oprea? Cu UNPR a votat pentru acele reduceri. În aceeaşi măsură aveţi şi dumneavoastră astfel de oameni.

Nici când au fost provocaţi să vorbească de bine unul despre celălalt, cei doi nu au reuşit să se abţină de la ironii.

Victor Ponta: Este un politician abil, s-a văzut din modul în care l-a dat jos pe domnul Antonescu.

Klaus Iohannis: Contracandidatul meu are abilitatea de a vorbi orice, oricât, indiferent că nu ştie despre ce e vorba.

Şi tema Justiţiei a declanşat un schimb de replici dure între Victor Ponta şi Klaus Iohannis.

Victor Ponta: Puneți așa, Boc, Blaga, MRU, Videanu, Falcă, Flutur, îl scoateți pe Băsescu din poză și îl puneți pe dl. Iohannis. România va arăta ca în 2010.

Klaus Iohannis: În cazul în care dl. Ponta va fi ales președinte, a doua zi în Parlament va fi aprobată legea amnistiei și grațierii, promulgată de dl. Ponta și ne vom trezi în societate cu toți corupții și condamnații.

DEZBATERE Klaus Iohannis-Victor Ponta. Cea de-a doua confruntare: promisiuni și atacuri

______________________

Klaus Iohannis: Să facem o treabă între bărbați. Mâine se convoacă Parlamentul, scoatem legea amnistiei şi dăm liber la toate arestările. Acceptaţi să convocăm Parlamentul?

Victor Ponta: De unde ați învățat să nu răspundeți niciodată la întrebare?

Klaus Iohannis i-a reamintit contracandidatului său că în trecut s-a aliat unui coleg certat cu legea.

Klaus Iohannis: Este o frumoasă imagine de grup care s-a format în ianuarie 2011, în jurul lui Constantin Nicolescu - preşedinte al CJ argeş. Este domnul Ponta aici, domnul Năstase. Care atunci au afirmat că e vorba de o persecuţie politică. Acest domn, între timp, a fost condamnat şi eliminat de acolo.

Victor Ponta: O să vă dau eu o altă poză la schimb care o să vă placă. Alături de mine era şi Crin Antionescu şi bine a făcut. Alături de mine era şi PNL Argeş. Cum îl cheamă? Îl cunoaşteţi? Nu, nu îl ştiţi! Eu îl consider preşedinte PNL pe Antonescu şi fondator pe Tăriceanu. Dvs vorbiţi în numele PDL.

Klaus Iohannis: Există decizie care spune că eu sunt preşedintele PNL. Afirmaţia dvs este o dezinformare publică ca să nu folosesc noţiunea de minciună publică.

Cei doi s-au contrat şi pe tema retrocedărilor.

Victor Ponta: Haideţi să vă cum se face lucrul bine făcut la primăria Sibiu, spre exemplu. S-au retrocedat aşa: către biserica Evanghelică, Muzeul Naţional Bruckental, Liceul Teoretic Bruckental, către Forumul Democrat pe care dvs l-aţi condus. Domnule primar, nu cred că o să fiţi preşedinte, din 1976 de cereri de retrocedare aţi rezolvat 164, doar pentru unii.

Klaus Iohannis: Aţi minţit grosolan. Agenţia care s-a ocupat de acea retrocedare este în subordinea dvs. Nu primarul, nu Klaus Iohannis a făcut asta.