Sari la conținut

Teodor Meleșcanu: Multă lume s-a dus în excursie ca să voteze în străinătate. Îmi asum răspunderea că s-a votat de trei ori mai mult

„M-am întors de la Munchen și Paris. De data aceasta, în turul doi, la ora 13, la toate secțiile de vot cu probleme din străinătate s-a votat de trei și jumătate mai mult decât în turul întâi, ceea ce dovedește că măsurile pe care le-am propus de fluidizare au dat rezultate”, a spus Teodor Meleșcanu.

Ministru a apreciat că au venit de zece ori mai mulți oameni la turul al doilea și că „s-a votat de patru-cinci ori mai mult”.

Întrebat dacă se consideră vinocat că zeci de mii de oameni stau la această oră la cozi la secțiile de votare, el a răspuns: „Îmi asum răspunderea pentru faptul că s-a votat de trei și jumătate mai mult decât în turul I”, a reiterat ministru de Externe.

„Cei care vor fi în secție vor putea cu toții să voteze cu toții”, a spus Meleșcanu.

Despre posibilitatea de prelungire a programului, după ora 21.00, ministru a răspuns că „am trimis propunere la BEC, care a respins această propunere”.

Despre declarația premierului Victor Ponta, care a spus acum două săptămâni, că dacă și după turul al doilea va fi un singur român care nu va putea să voteze în străinătate, se va lăsa cu demiteri la conducerea MAE, Teodor Meleșcanu a răspuns: „Întrebați-l pe premier”.

Înntrebat dacă își va da demisia dacă nu votează toți românii care acum stau la cozi, el a răspuns: „De ce, că am făcut să voteze mai mulți români decât în turul I?”

„Am considerat că este indecent ca eu din România să vin să iau locul unui român care-și putea exercita dreptul de vot acolo. Și toți cei care se duc în străinătate să voteze și nu înțeleg că putea vota foarte bine în România și în această situație să-i lase pe românii din străinătate să-și poate să-și fructifice votul”, a spus Meleșcanu despre faptul că s-a întors în țară ca să voteze.

Întrebat dacă au fost români care s-au dus special în străinătate ca să voteze, ministru a răspuns că a văzut unele declarații.

„Am văzut multă lume care s-a dus în excursie ca să voteze”, a susținut ministrul.

Teodor Meleșcanu a adăugat că speră să voteze toată lumea și că prin excursie a făcut referire la Monica Macovei și Elena Udrea. În replică, jurnaliștii au spus că este vorba de doi oameni și că la coadă sunt mii de oameni, moment în care ministru a răspuns: „Credeți că-i stiu pe toți care au plecat în excursie?”.

„În condițiile legii, sunt extraordinare, pentru că s-a sporit de trei ori și jumătate numărul celor care au votat”, a răspuns Teodor Meleșcanu întrebat fiind dacă e mulțumit de organizarea alegerilor din diaspora.

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014!