Acuzaţii extrem de grave la adresa unei educatoare

Data actualizării: Data publicării:
vanatai

Este anchetă la o grădiniţă din Focşani. O educatoare este acuzată că l-a agresat pe unul dintre copii. Părinţii acestuia susţin că băiatul ar fi fost strâns de gât şi de organele genitale. Oamenii au depus o plângere la Parchet, iar procurorii au deschis dosar penal pentru purtare abuzivă. Şi Inspectoratul şcolar judeţean a demarat o anchetă.

Părinţii au observat la un moment dat pe gâtul băieţelului lor mai multe vânătăi. A doua zi, îngrijoraţi, i-au cerut explicaţii educatoarei, însă femeia le-a spus că cel mic s-a lovit de o măsuţă în timp ce se juca. Copilul a povestit însă familiei o cu totul altă variantă.

Alexandra Voicu, mama copilului: Copilul a spus că 'doamna educatoare m-a dus la baie, m-a tras de păr, m-a ameninţat că mă închide în grupa plângăcioşilor, că mă închide în bucătărie cu cheia şi m-a strâns de gât'.

-De ce?

-Pentru că a fost obraznic. Ăsta este răspunsul lui, dar alte răspunsuri clare...  De ce? Nu! Copilul când a fost întrebat de ce faci pipi pe tine, a spus că: mă doare cucul. Şi când l-am întrebat de ce te doare cucul? A spus că doamna educatoare l-a strâns de cuc.

Pentru că băieţelul devenise necomunicativ şi vizibil afectat de incident, părinţii au început propria anchetă. Au depus o sesizare la grădiniţă, însă ancheta nu a stabilit nimic.

-Doamnă, dar vrem să vorbim cu cineva.

-Doamnă, dar de ce vă este frică? Aveţi ceva de ascuns?

Mărioara Cherciu, educator coordonator Grădinţa nr.15: În termen de 30 de zile sau 45, depinde de gravitatea faptei, se va lua o decizie care va fi comunicată. Deci haideţi să lăsăm...

-Doamna educatoare are testarea psihologică?

-Da...

-Când a fost făcută ultima dată?

-În septembrie.

Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani.

Ionuţ Drîmba, purtător de cuvânt Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani: S-a înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani un dosar penal.

Copilul a fost retras de la grădinița respectivă. Pentru a-l ajuta să treacă peste această traumă, părinţii vor să-l ducă pe băiat şi la psiholog.

Ştefan Voicu, tatăl copilului: O săptămână l-am ţinut acasă, au fost bunicii, am avut diverse activităţi în care am încercat să-l facem să uite.

Şi Inspectoratul Şcolar Vrancea a demarat o anchetă în acest caz.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri