Arafat, despre efectele deciziei CCR: Un pacient în stare serioasă, care a avut nevoie de oxigen, a plecat acasă pe proprie răspundere

Data publicării:
„Ucigașul tăcut” cu simptome asemănătoare gripei și COVID-19. Cum vă puteți proteja
Foto: Getty Images

Secretarul de stat Raed Arafat a vorbit luni despre cazul unui pacient care, deși era într-o condiție destul de serioasă și a necesitat oxigenare, a refuzat internarea și a plecat acasă pe proprie răspundere, în contextul deciziei CCR privind internarea pacienților.

„Un pacient în stare serioasă, care a avut nevoie de oxigen, a refuzat internarea. Era simptomatic, dar a plecat acasă pe proprie răspundere”, a descris Raed Arafat cazul.

Secretarul de stat a mai precizat că decizia pacientului de a pleca acasă „este un risc serios asupra sănătății sale, dar și a familiei” și a spus că există posibilitatea ca el să „ajungă înapoi la spital cu salvarea sau poate chiar va fi prea târziu”.

550 de pacienți au fost externați la cerere din spitale în ultimele zile, ca urmare a deciziei CCR, care a declarat ca fiind neconstituţionale starea de carantină şi internarea obligatorie.

Editor: B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri