Video „Ca în România”. Restricții pe un drum din Vâlcea, după o alunecare de teren din ianuarie. Autoritățile promit de 8 luni că-l repară

Data publicării:
drum surpat in valcea
Mașinile care trec pe DN 67 circulă printr-o parcare. FOTO: Captură video Digi24

O alunecare de teren care a avut loc în ianuarie menține restricții pe un drum național, în județul Vâlcea. Imediat după incident, autoritățile promiteau măsuri urgente, care să deblocheze șoseaua. Pe porțiunea de drum afectată nu au apărut muncitori. În schimb, au crescut buruieni.

Horezu, județul Vâlcea. Un orășel liniștit de munte, care atrage anual aproape 100.000 de turiști, datorită meșteșugurilor și mănăstirilor din zonă. Doar că turiștii care vin dinspre Capitală ajung greu în oraș. Pe Drumul Național 67, șoseaua care tranzitează orașul, se circulă cu restricții, după o alunecare de teren care a avut loc în luna ianuarie a acestui an. În martie, situația în teren arăta la fel.

Mașinile care trec pe DN 67 circulă printr-o parcare

Mașinile care trec pe DN 67 circulă printr-o parcare, iar acest lucru se întâmplă din cauza unei alunecări de teren care s-a produs pe data de 14 ianuarie în această zonă. De atunci și până în prezent, autoritățile nu au reușit să rezolve această problemă.

Iar totul a rămas la nivel de promisiune. Echipa Digi24 se întoarce în teren și constată aceleași probleme.

Au trecut mai bine de opt luni de zile de când a avut loc această alunecare de teren pe Drumul Național 67, iar autoritățile nu fac altceva decât să promită că situația se va rezolva. În prezent, circulația se desfășoară printr-o parcare din această zonă.

Șofer: „Urât, ce să zic, sau nelalocul lui. Este și periculos.”

Șofer: „Urât, ca-n România.”

Șofer: „Asta o să mai stea 10 ani pe aici.”

Porțiunea de drum care cere reparații urgente măsoară numai 30 de metri

Porțiunea de drum care cere reparații urgente măsoară numai 30 de metri. Autoritățile locale spun că nu pot face prea multe, pentru că drumul este în administrația autorităților centrale.

Constantin Rădulescu - președintele Consiliului Județean Vâlcea: „De fiecare dată când am întrebat, ni s-a spus că se proiectează, că se fac studii, că se fac analize și așa mai departe. Din păcate, deocamdată nimic. Îmi promit și nu fac.”

Administratorul tronsonului de drum ne spune că lucrările sunt întârziate de birocrație, dar și de... amploarea proiectului.

Cristi Tudor - purtător de cuvânt DRDP Craiova: „Noi trebuie să respectăm niște legi și niște reguli. Nu este vorba numai de drum, acolo este afectat nu numai corpul drumului, este afectat tot acel deal, care are un plan de alunecare destul de mare și noi trebuie să protejăm. Adică facem acum o asfaltare ca peste un an sau în toamna asta, când încep din nou ploile, să vină din nou dealul peste drum, nu se poate face așa.”

Mihai Oprea - prefectul județului Vâlcea: „Din punctul meu de vedere, nu este normal, dar după cum știți și dumneavoastră, obținerea acestor documente și hârtii durează foarte mult. Trebuie să respecte anumite proceduri, anumite termene.”

Administratorul drumului spune că în primele luni ale anului viitor se va circula fără restricții

După întregul șir birocratic, proiectul final a ajuns pe masa primarului din Horezu. Ultima semnătură pentru a deschide licitația îi aparține edilului.

Nicolae Sărdănescu - primarul orașului Horezu: „Noi mâine le eliberăm certificatul de urbanism. Între timp, arhitectul-șef a făcut verificările necesare, astfel încât să stabilim că solicitarea este legală, e corectă și au documentația necesară. Iar lungimea nu e mare, sunt 30 de metri lungime de zid, adică 30 de metri, o societate serioasă îi face într-o săptămână, fără niciun fel de probleme.”

Administratorul drumului dă asigurări că în primele luni ale anului viitor pe această porțiune de drum se va circula fără restricții.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri