Sari la conținut

Consilierul care voia să interzică Poliţia în comună, amendat de polițiști

Un consilier local din comuna Sadu, judeţul Sibiu, care a susţinut într-o şedinţă că ar trebui interzisă Poliţia în comună, a fost amendat pentru că a circulat cu numerele provizorii ale maşinii expirate.

Astăzi, în localitatea Cisnadie, pe strada Cindrelul, polițiltii au depistat un conducător auto de 50 de ani, din comuna Sadu, aflat la volanul unui autovehicul a cărui autorizaţie de circulaţie provizorie era expirată din data de 16 octombrie, scrie News.ro.

Pe numele şoferului a fost întocmit dosar penal de cercetare pentru săvârşirea infracâiunii de conducere a unui autovehicul neînmatriculat, au precizat reprezentanţii Poliţiei Sibiu.

Surse oficiale au precizat, pentru News.ro, că bărbatul amendat este consilier local în comuna Sadu şi a solicitat, la începutul lunii octombrie, să se interzică accesul Poliţiei în localitate pentru că agenţii nu fac altceva decât să dea amenzi.

„Caută maşini care nu sunt înscrise, caută şoferi care au băut, caută tractoare care nu au înmatriculare la Primărie. Eu vreau să nu mai vină ăştia să dea amenzi la oameni! Nu suntem o comună de infractori! Toţi vin şi dau amenzi. Să anunţe Consiliul Local sau Primăria când au acţiune pe raza comunei, ca să anunţăm oamenii. Să ne spună dacă au un plan de amenzi”, a cerut atunci consilierul.

Şedinţa a fost înregistrată, iar imaginile au fost postate pe pagina de Facebook a sindicatului Naţional al Poliţiştilor „Decus” cu mesajul: „Să interzicem poliţia în «republică». Republica Sadu...Un consilier local este supărat foc pentru că el nu ştie când vine Poliţia în comună, să-i prindă pe cei care nu au permis, ori nu au vehiculele înmatriculate, astfel că a pus problema pe ordinea de zi a Consiliului Local. Iată unul din motivele pentru care noi susţinem pachetul legislativ iniţiat de MAI pentru întărirea autorităţii poliţistului!”.

 

Pe aceeași temă