Cum a ajuns Avocatul Poporului să plătească trei milioane de euro doar pentru chirie

Data actualizării: Data publicării:
institutia avocatul poporului
Avocatul Poporului. FOTO: Agerpres

Avocatul Poporului, Renate Weber, a vorbit în cadrul emisiunii "În faţa ta" despre chiria uriaşă pe care o plăteşte instituţia pentru sediul în care activează. Ea a spus că este o sumă foarte mare, care ajunge la 50.000 de euro pe lună.

Statul român plăteşte pe lună o chirie de 50.000 pe lună pentru chiria sediuluiui în care funcţionează instituţia Avocatului Poporului, informaţia fiind făcută publică de Renate Weber, care şi-a exprimat nemulţumirea faţă de acest aspect.

La un calcul simplu, în timpul unui mandat de cinci ani al Avocatului Poporului, doar chiria la un astfel de sediu ajunge la trei milioane de euro.

"Mult plătim chiria. E foarte mult. Plătim jumătate faţă de cât plăteşte CSM, dar nu mă încălzeşte că alţii plătesc mai mult", a afirmat Renate Weber.

Ea a explicat şi cum s-a ajuns la această situaţie: "Nu am primit un spaţiu, deşi e instituţie creată prin Constituţie. Nu am primit un spaţiu nici în Bucureşti, nici în ţară. Colegii mei stau în contracte ba cu Curtea de Conturi, ba cu consiliile judeţene, în fiecare an avem această temere, să le prelungim pentru ca e important. Aici, instituţia a avut un sediu într-o clădire unde lumina era aşa roşie, că nu se mai putea. Ni s-a promis un spaţiu, nu ni s-a dat", a spus Avocatul Poporului.

Renate Weber a adăugat că încă din prima zi de mandat a vrut să schimbe această situaţie, dar fără rezultat.

"50.000 de euro pe lună e chiria pe care o plătim, mi se pare.... Pe durata unui mandat se strâng trei milioane. Nu ştiu de ce nu ne-au dat alt spaţiu.  Vreau să găsesc alt spaţiu, chiar dacă acesta e accesibil, e în centru, e foarte decent", a subliniat Weber.

Redactare. G. Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri