Cum s-ar fi putut infecta ÎPS Pimen, deși nimeni din afară nu a intrat în mănăstire. Explicațiile lui Vasile Bănescu

Data actualizării: Data publicării:
ips-pimen 0

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat la Digi24 că ÎPS Pimen, în prezent internat la Institutul Matei Balș după ce a fost confirmat cu coronavirus, are o pneumonie medie spre severă și o simptomatologie clară de contaminare cu COVID.

"Vârsta îl vulnerabilizează", a spus Vasile Bănescu.

Potrivit reprezentantului Patriarhiei Române, DSP Suceava face marți anchetă epidemiologică la mănăstirea Sf Ioan din Suceava.

"Am luat legătura cu cei de acolo, personalul și cei care au slujit la Înviere sunt bine, nu acuza niciunul o simptomatologie suspectă.

Ancheta epidemiologică va lămuri definitiv lucrurile.

Toate informațiile medicale le vom primi, de acum, de la medici", a declarat Vasile Bănescu.

El a precizat că în mănăstire sunt 20 de persoane, iar la slujba de Înviere ÎPS Pimen a fost înconjurat până de 10 persoane.

"Ancheta se referă strict la comunitatea de la mănăstire, e ca o familie extinsă, nimeni din afară nu a intrat în mănăstire, regulile au fost respectate foarte strict, dar această mănăstire are sediul în centrul orașului Suceava. Oricine a ieșit din mănăstire pentru mici cumpărături sau pentru o situație reglementată oficial a putut, dn păcate, să se contamineze, posibilitățile sunt foarte mari într-un asemenea context", a explicat Bănescu.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri