D. Antonescu, criminolog: Am crezut că Dincă, în mintea lui, a făcut rocadă între victime, adică să o fi ars pe Luiza, nu pe Alexandra

Data actualizării: Data publicării:
luiza-melencu-alexandra-macesanu

Este posibil ca în mintea lui Gheorghe Dincă să se fi produs o rocadă cu privire la modul în care a acţionat cu privire la cele două fete - Luiza şi Alexandra, în sensul ca pe prima să o fi ars, iar pe a doua să o fi aruncat în Dunăre, a explicat la Digi24 expertul criminolog Dan Antonescu. El a adus şi argumente în sprijinul acestei teorii şi a vorbit despre posibilitatea unui experiment în care acuzatul să fie pus să arate cum a acţionat. 

„Sub rezerva a tot ce am spus, aş vrea să văd un experiment foarte aproape de adevăr, făcut de anchetatori şi să fie pus acest individ să incinereze un porc luat de la abator după ce a fost tăiat, să îl aducă să fie incinerat în intervalul de timp cu metodele pe care le-a folosit el.

Acolo (în cazan – n.r.) pot fi incinerate doar câteva fragmente din corpul fetei. Poate a fost incinerat tot corpul şi metoda folosită de el e infailibilă, deşi specialiştii în domeniu îl contrazic cu argumente. Acest lucru m-a contrariat, am crezut că în mintea lui a făcut rocada între cele două victime, cu prima ar fi avut timp să facă ce spune că a făcut cu Alexandra.

Citiţi şi:

Dan Antonescu, expert criminolog, despre motivul pentru care Dincă fuge de locul unde ar fi ascuns cel puțin un cadavru

Când a surprins-o pe Alexandra că a dat telefon la poliţie, mi se pare absurd – vorbesc de un comportament care ar fi logic - să mai rămână cu ea în curtea de unde ea a sunat. Cel mai firesc mod era să o ia de acolo să o mute oriunde. Aşa s-ar fi potrivit varianta cu aruncarea cadavrului în Dunăre. Să stai acolo şi să faci toate acele manopere macabre mi se pare absurd.

E posibil să fie o rocadă în mintea lui faţă de cum s-a comportat cu cele două victime. Dar, existenţa acelui ADN în arzător îmi dărâmă raţionamentele, dar şi pentru variantele acestea aş avea o explicaţie.

Dacă s-ar face acest experiment, ştiu că s-a propus şi urmează a fi făcut, cred că trebuie făcut, pentru a se acoperi acest tablou al declaraţiilor lui”.

Dan Antonescu a spus că obligaţia de a depune jurământ privind veridicitatea afirmaţiilor făcute se aplică în faţa judecătorului sau a procurorului, dar în această fază procesuală, Dincă îşi face apărarea cum consideră de cuviinţă, poate spune tot adevărul sau doar o parte.

„Gheorghe Dincă doar asistă la percheziţie, e întrebat legat de aspecte pe care le întâlnesc ofiţerii anchetatorii, dă lămuriri sau poate îndruma. Ţine de operativitate, una e să facă anchetatorii percheziţie şi să îşi noteze, ar trena foarte mult, aşa îl folosesc cu explicaţii care, ulterior, dacă se dovedesc necesare sunt trecute într-o declaraţie pe care o va da ulterior”, a adăugat Dan Antonescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri