Dan Barna, la Digi24: „Credem că noi suntem cei buni și ceilalți sunt cei răi”

Data actualizării: Data publicării:
dan barna agerpres_9869948
Foto: Agerpres

Dan Barna a declarat la Digi24, la emisiunea „În faţa ta”, că deşi a fost criticat pentru prezenţa sa la Antena 3, notorietatea sa a crescut în urma acestui fapt.

Întrebat de episodul cu frizeria pe care îl mai relatase în trecut, Dan Barna spune că „frizeria fusese unul din exemple, mă recunoscuse lumea după emisiunea aceea şi la piaţă şi pe stradă, brusc, nu ştiu cum să spun, notorietatea aparentă, aia pe care o vezi în ochii oamenilor când mergi pe stradă, se uită la tine şi te salută sau zâmbesc sau înclină din cap fusese un pic mai mare. La frizerie erau doi cetăţeni care tot aşa: «Aa, v-am văzut la emisiune, la Antena 3. Mi-a plăcut cum aţi vorbit», genul ăsta de lucru firesc care se întâmplă pe stradă (...) Încep să mă bucur de o notorietate încă medie, ca să fiu atent la termenii pe care-i folosesc. După respectiva apariţie am constatat în stradă, efectiv, o schimbare”.

Liderul USR a vorbit şi de controversa legată de faptul că a numit presa un „instrument” al politicienilor: „A fost o nuanță care a fost speculată. N-am spus că jurnaliștii sunt instrumente, jurnaliștii sunt personalități ale societății, foarte valoroase și fundamental necesare. Canalul, televiziunea, modalitatea prin care un politician poate să se adreseze oamenilor este acesta. Din perspectiva asta vorbeam, de instrument de comunicare, nu de jurnaliști și asta e distincția pe care am făcut-o chiar la dumneavoastră acum două seri, între jurnaliști și purtători de mesaj”.

Întrebat de ce crede că prezenţa sa la un post de televiziunea a produs reacţii atât de puternice, Barna spune că motivul este faptul că „societatea e fundamental polarizată”. „Credem că noi suntem cei buni și ceilalți sunt cei răi. Ori, pe logica asta nu avem unde să ajungem decât într-un permanent conflict și într-un permanent război cu noi înșine. Lucrul ăsta nu are cum să funcționeze”, a opinat liderul USR.

Interviul complet va fi difuzat sâmbătă, la ora 14:00, la emisiunea „În faţa ta la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri