Documentare spectaculoase la Digi24, în campania „100 de ani de viitor”

Data actualizării: Data publicării:
catedrala mantuirii neamului

Campania Digi 24, 100 de ani de viitor, continuă în această seară, de la 19:30, cu o serie de documentare spectaculoase despre istoria recentă a României. Primul dintre ele merge pe urmele arhitecților și inginerilor care au construit România ultimului secol.

digi24 Catedrala
Catedrala Mântuirii Neamului

Educație, cultură, sănătate, construcție. Sunt doar patru dintre pilonii pe care se clădește orice țară, sunt căile pe care o națiune o ia la pas, uneori mai alert, alteori poticnindu-se. Luna aceasta, campania 100 de ani de viitor va dedica fiecăruia dintre cele patru domenii câte un documentar care radiografiază parcursul României centenare. Începând din seara aceasta, pe Digi24”, a declarat jurnalistul Claudiu Pândaru.

Primul episod al seriei prezintă câteva dintre cele mai grandioase construcții ale României. Imaginile aeriene impresionante sunt însoțite de comentarii ale arhitecților, care vorbesc despre ce avem nevoie pentru a construi România așa cum trebuie în următorii ani.

Catedrala Mântuirii Neamului este unul dintre personajele imobile ale filmului despre istoria construcțiilor din România. Călătorim simultan pe deasupra Bucureștiului pentru a vedea harta bisericilor ascunse după blocuri de regimul comunist.

Seria de documentare va continua pe parcursul lunii noiembrie cu materiale de investigație la fel de dinamice și inedite. În episoadele viitoare o vom cunoaște pe nepoata lui Emil Racoviță și vom afla cum se construiește un spital exclusiv din donații.

Campania 100 de ani de viitor este un periplu jurnalistic de anvergură despre Centenarul Marii Uniri. Trecutul este analizat din perspectiva evenimentelelor semnificative care au condus, fiecare în parte, la construirea identităţii naţionale şi a viziunii pentru viitor. Prezentul este redat prin expresia elementelor pe care le întâlnim zi de zi în viaţa noastră, fie că este vorba de mentori, elite sau oameni obişnuiţi ale căror destine ne influenţează. În ceea ce privește viitorul, Digi24 imaginează un proiect de ţară, cu ajutorul experţilor şi specialiştilor, al elitelor României contemporane, fie că sunt medici, ingineri, profesori, cercetători, arhitecți, antreprenori, studenţi, cercetători, artişti sau sportivi .

Viaduct

Despre Digi 24:

  • Digi24 transmite 24 de ore din 24, 7 zile din 7, informații despre temele de moment și evenimentele care pun lumea în mișcare. Parte a Grupului Digi Communications, Digi24 abordează cu echidistanță și profesionalism subiectele relevante din actualitatea internă și internațională, oferind publicului emisiuni informative, dezbateri, analize și interviuri, sub sloganul ”Informația la putere”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri