Video Doi cetăţeni ucraineni au fost recuperaţi de salvamontiști din Munţii Maramureşului. Unul din ei fugise de încorporare

Data publicării:
masini interventie 112
Sursă foto: Facebook / Salvamint Maramureș

Salvamontiştii şi poliţiştii de frontieră au recuperat din Munţii Maramureşului doi cetăţeni ucraineni, nu unul, cum a fost anunţat iniţial, iar un al treilea - care a făcut parte din grup - s-a întors în Ucraina, a informat, în noaptea de marţi spre miercuri, directorul Serviciului Public Judeţean (SPJ) Salvamont Maramureş, Dan Benga.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Doi dintre ucraineni au fost găsiţi. Sunt vii. Unul dintre ei este chiar cel pentru care s-a dat alarma. Au fost un grup de trei persoane, dar, din spusele celor doi găsiţi, al treilea s-a întors (în Ucraina - n.r.) şi nu a mai trecut frontiera”, a spus Dan Benga, potrivit Agerpres.

Ucrainenii erau obosiţi, uzi, nemâncați şi în hipotermie uşoară. Ei au fost predaţi echipajelor medicale venite în sprijin.

Comunicarea cu echipajele aflate pe munte la peste 1.900 metri altitudine se face strict pe telefoanele satelitare ale Salvamont, în zonă nefiind semnal telefonic şi nici pe staţiile UHF, a mai precizat șeful Salvamont Maramureş.

La operaţiunea de recuperare au participat echipaje de la Salvamont Maramureş şi de la Poliţia de Frontieră.

Alarma fusese dată marți de soția unui ucrainean de 22 de ani, care a alertat autoritățile că soțul ei a plecat să treacă granița în România după ce a primit ordin de încorporare.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri