Doi oameni au murit pe munte în ultimele 24 de ore, unul a fost găsit împușcat

Data actualizării: Data publicării:
Salvamontiști pe munte.
Salvamontiștii le recomandă oamenilor să renunțe la planurile pe munte și să revină atunci când vremea va permite. Foto: Facebook / Salvamont România

Doi oameni au murit pe munte în ultimele 24 de ore, unul dintre ei fiind găsit împușcat, a declarat la Digi24 Ion Sănduloiu, șeful Salvamont Argeș.

Cele două tragedii s-au produs în Bistrița și Vrancea.

Una dintre persoanele decedate avea probleme cardiace și nu a mai putut fi salvată în ciuda manevrelor de resuscitare atât ale salvamontiștilor, cât și ale medicilor.

Al doilea decedat a fost găsit împușcat, într-o zonă accidentată, de vânătoare, a spus Sănduloiu.

Alte cinci persoane au ajuns la spital, după ce au ignorat avertismentele salvamontiștilor legate de vremea rea. 

În total, salvamontiștii au intervenit în 14 situații de urgență, cele mai multe fiind înregistrate în județul Cluj. Despre dificultatea intervențiilor discutăm acum cu domnul Ion Sănduloiu, șeful Salvamont Argeș.

"Este vânt foarte puternic, dacă ești prins pe creste la 100 de km pe oră poți să pățești multe lucruri", a spus salvamontistul, care le-a recomandat oamenilor să renunțe la planurile pe munte și să revină atunci când vremea va permite.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri