Video Drama familiilor rămase fără case în Crevedia, după exploziile de la stația GPL: Oamenii își caută amintirile prin cenușă

Data actualizării: Data publicării:
jdfhgsf
Foto: Captură video Digi24

Familiile rămase pe drumuri în urma exploziilor de la Crevedia își fac inventarul pagubelor. În casele mistuite de flăcări și prin praful de cenușă, oamenii își adună una câte una amintirile dragi. Jurnaliștii Digi24 Isabella Neagu și Cătălin Mihalache au intrat într-una dintre casele complet distruse de suflul exploziei împreună cu proprietarii care, din fericire, s-au salvat la timp. Cu nodul în gât, aceștia au mai găsit doar resturi de amintiri. Camerele cândva luminoase, sunt acum niște încăperi cu pereți negri arși de flăcări, fotografiile de nuntă au fost distruse și doar obiectele din metal înnegrite amintesc că acolo, cândva, a fost o bucătărie sau un dormitor.

Isabella Neagu, jurnalist Digi24: Casa în care mă aflu împarte practic același gard cu fosta stație GPL unde au avut loc exploziile. Ce a rămas aici e cu adevărat dramatic. Ne spuneau proprietarii că avea 8 dormitoare și 3 bai. Acum nu se mai înțelege nimic din ceea ce era în fiecare cameră. Poate doar obiectele căzute la pământ mai amintesc de ce era aici.

Proprietar: Aici era o parte din living. Acolo am avut televizorul, canapeaua, pătuțul la copil. Aici era masa unde mâncam.

Isabella Neagu, jurnalist Digi24: Cred că aici în zona asta am văzut și o fotografie cu bradul împodobit?

Proprietar: Da, da aici era. Aici îl puneam în fiecare an.

Isabella Neagu, jurnalist Digi24: Și tot aici erau foarte multe jucării ale fetiței.

Proprietar: Da. Acolo a fost mașina de spălat. Aici e cuptorul cu microunde ce a mai rămas din el. Dacă nu mă înșel, asta era furculița unuia dintre copii.

„A fost o casă pe care am construit-o cu foarte multe sacrificii”

Proprietara casei spune că mai erau de făcut câteva lucruri pentru a termina casa la care familia ei a lucrat o viață întreagă. „În aceasta poză e soțul meu. Băiețelul nostru cel mic. E singura amintire care ne-a rămas de la vârsta de atunci, de la nunta noastră. Este o casă pe care am construit-o cu foarte multe sacrificii, o casă construită după mulți ani, din momentul în care eu m-am căsătorit cu soțul meu, în care copiii crescuseră.

Am strâns niște bănuți, am pus deoparte, și abia apoi ne-am apucat să facem cate ceva. Mai aveam de dat vopseaua pe fațadă și ar fi putut să facă recepția casei și să fi terminat în sfârșit munca noastră de o viață. O muncă la care au participat și copiii noștri”, a spus femeia. 

Trei oameni au murit în urma exploziilor de la stația GPL din Crevedia, iar alți 55 au fost răniți. 12 pacienți au fost trimiși în străinătate, la spitale din Belgia, Italia, Austria, Germania şi Norvegia.

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri