După ce s-au contrazis pe cazul Caracal, poliţiştii şi procurorii se contrazic acum şi în dosarul crimei din Dâmboviţa

Data publicării:
agerpres bogdan licu procuror general interimar
FOTO: Agerpres

Șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu, a declarat marți că la toate activitățile derulate de polițiști în dosarul morții Adrianei, fetița de 11 ani din Dâmbovița, a fost prezent un procuror. Pe de altă parte, Bogdan Licu a spus că la discuția cu olandezul nu a fost prezent un anchetator.

„La toate activitățile desfășurate în caz a fost prezent un procuror. (...) Eu vă spun că a fost un procuror la toate activitățile”, a spus, marți, șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu.

Pe de altă parte, procurorul general interimar, Bogdan Licu, a precizat că anchetatorii nu au știut de conversația polițiștilor cu olandezul.

„Nu, procurorul de caz nu a știut de această conversație”, a spus Bogdan Licu.

Șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu, a declarat luni că, atunci când autoritățile l-au contactat pe olandez, bărbatul era deja în Amsterdam și a recunoscut că a fost în Dâmbovița ca turist.

Şi în cazul Caracal, poliţiştii s-au contrazis cu procurorii. Atunci, cu privire la accesul în locuinţa lui Gheorghe Dincă, după ce au apărut acuzaţii că Alexandra Măceşanu a fost ucisă din cauză că anchetatorii au aşteptat ora 6 dimineaţa pentru a intra în curte.

Fostul şef al IPJ Olt Nicolae Alexe susţinea că a propus procurorilor care se ocupau de dispariţia Alexandrei să intre în flagrant în casa lui Gheorghe Dincă, invocând prevederea din Constituţie care le permitea acest lucru, însă procurorii nu au fost de acord, deoarece nu erau siguri că victima este acolo. În replică, procurorul Cristian Popescu, cel care s-a ocupat de dosarul dispariţiei Alexandrei, a susţinut că decizia de a nu intra în casa lui Dincă a fost luată de comun acord cu poliţiştii pentru a evita riscul ca probele să devină nule.

Sursa: Mediafax, Digi24

Redactare G.M. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri