Sari la conținut

Aur la Geografie. Olimpicii care au pus România pe harta inteligenței

Andra Cosmina Albulelescu îşi etalează cu mândrie medalia de aur primită la Olimpiada de Geografie din Cracovia. A muncit din greu să se bucure de acest trofeu.

Trezirea la 6 sau 6 jumătate, apoi la şcoală la 8 până la două, apoi pregătirea până la 6. Ajungeam acasă şi de la 8 începeam din nou lucrul până la culcare, la 11 sau 12”, spune Andra Cosmina Albulelescu.

Andra este la a doua medalie internaţională, după cea obţinută, în 2013, în Japonia. Profesoara care i-a descoperit talentul spune că a remarcat-o din prima clipă.

„Era un copil bun, îmi dădea răspunsuri extraordinare şi este imposibil să nu remarci un astfel de copil”, își amintește Gina Burduc, profesoară de geografie.

Toţi cei patru elevi români care au participat la Olimpiada Internațională de Geografie din Cracovia s-au întors acasă cu câte o medalie. În Polonia, s-au înfruntat cu 142 de concurenţi din 36 de tări.

Olimpicii vor primi premii în bani de la Ministerul Educaţiei, însă deocamdată nu a fost stabilită valoarea recompenselor.