Bacalaureat cu suspiciuni de fraudă. Directoarea liceului Dimitrie Bolintineanu a fost reținută

Data publicării:
frauda bac

Actualizare 08.00. Directoarea unității de învățământ a fost reținută pentru 24 de ore, suspectată de luare de mită. I se va da propunere de arestare preventivă. Audierile în cazul profesorilor de la liceul Dimitrie Bolintineanu vor continua și astăzi.

___________________

Peste 30 de profesori au fost audiaţi azi-noapte, în urma suspiciunii de fraudare a examenului de bacalaureat. Ei au fost ridicaţi de la liceul Dimitrie Bolintineanu şi duşi direct la Poliţia Capitalei.

Dascălii sunt bănuiţi că ar fi luat mită în schimbul subiectelor de bacalaureat. 50 de poliţişti au percheziţionat unitatea şcolară, acolo unde aveau informaţii că unii candidaţi cumpăraseră rezolvarea exerciţiilor de la proba de Limba română. Imediat, comisia de examinare a fost schimbată, iar conducerea liceului a fost demisă.

Percheziţiile în liceu au început imediat după ce s-a încheiat proba scrisă La Limba şI literatura română.

Poliţiştii aveau informaţii că la un liceu din Capitală profesorii ar fi cerut bani în schimbul subiectelor de bacalaureat. Cadrele didactice ar fi primit cadouri de la elevi, spun anchetatorii. Când poliţiştii au descins la liceul Dimitre Bolintineanu, câţiva dascăli tocmai rezolvau subiectele într-o sală de clasă. Poliţiştii ar mai fi descoperit şi sume de bani, ascunse în sutienele profesoarelor din comisie.

„Așteptăm rezultatele anchetei. Mai mult de atât nu pot să vă spun. Este o suspiciune de fraudă, nu avem informaţii, dosarul nu este la noi”, precizează Florin Lixandru, președintele Comisiei municipale de bacalaureat.

Odată încheiată examinarea, toţi profesorii supraveghetori au fost reţinuţi în liceu şi toate lucrările suspectate de fraudă au fost ridicate.

Inițial, poliţiştii i-au dus la audieri pe cei cinci membri ai comisiei şi pe alti 32 de supraveghetori.

Opoziţia a criticat imediat guvernul pentru modul de organizare a bacalaureatului. „Înseamnă încălcarea unui principiu fundamental al democrației și, în același timp, un principiu fundamental pentru evaluare corectă. Ca atare, PDL consideră necesară reluarea probei de Limba Română”, a declarat Raluca Turcan, secretar în Comisia pentru învăţământ din Camera Deputaţilor.

La cererea poliţiştilor, Serviciul Român de Informaţii i-a urmărit pe elevii şi pe profesorii bănuiţi că plănuiau fraudarea bacalaureatului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri