Ce riscă profesoara care şi-a tuns elevii la ore

Data publicării:
foarfeca

Situaţie revoltătoare la un prestigios liceu din Ploieşti. Pentru că nu au respectat codul instituţiei, doi elevi de clasa a şaptea au fost tunşi de dirigintă, la clasă, în râsetele celorlalţi colegi. Părinţii nu au depus plângere, dar conducerea liceului s-a autosesizat şi a deschis o anchetă internă.

Potrivit regulamentului de ordine interioară al Colegiului Naţional „Alexandru Ioan Cuza” din Ploieşti, băieţii nu au voie să poarte părul mai lung de 5 centimetri. Cei doi elevi de clasa a VII-a aveau plete mult mai lungi. Diriginta i-a mustrat de mai multe ori, chiar dacă părinţii celor doi nu semnaseră regulamentul şcolar.

Citiţi şi:

ANCHETĂ. Profesoară acuzată că a tuns doi elevi în clasă

Răzvan Ioniță - părintele unui copil tuns: „A fost măsurat şi umilit, şi el şi celălalt copil, în faţa clasei... da, au fost măsuraţi, au fost găsiţi incorecţi că părul a fost de 15 cm în loc de 5, mie mi se pare aberant”.

Conducerea liceului susţine că profesoara de matematică a reacţionat la plângerile celorlalţi elevi din clasă. Ba mai mult, foarfeca cu care diriginta le-a ciuntit câte o şuviţă din păr celor doi băieţi a fost adusă la şcoală chiar de unul dintre colegii lor.

Magdalena Vasile- directorul Colegiului Naţional Al. I. Cuza Ploieşti: „E neplăcut ca şi gest. Gestul a fost făcut. Copiii au râs, au glumit, dar după ce au plecat de la şcoală, deci nu au fost traumatizaţi, nu au fost terorizaţi, nu s-au zbătut, şi-au dat acordul, a fost un joc”.

Conducerea liceului a deschis totuşi o anchetă internă.

Aurel Graur, purtător de cuvânt al ISJ Prahova: „Probabil, în cel mai grav caz, să zicem, s-ar putea ajunge la schimbarea doamnei profesoare ca dirigintă la clasa respectivă dacă într-adevăr s-ar constata că lucrurile au fost foarte grave”.

Între timp, consiliul de administraţie al liceului ia în calcul ajustarea regulamentului de ordine interioară în ceea ce priveşte impunerea lungimii părului pentru băieţi.

Sonia Maer, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor: „Am solicitat şi conducerii şcolii o mediere pentru că este important să soluţionăm acest lucru într-un mod civilizat şi diplomatic noi reprezentăm elevii şi reprezentăm drepturile şi interesele acestora, deci vom lupta pentru ei”.

Diriginta şi-a cerut scuze atât faţă de cei doi elevi, cât şi faţă de părinţii lor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri