Copii mutaţi dintr-o grădiniţă modernă într-una cu toalete în curte şi uşi rupte

Data actualizării: Data publicării:
gradinita

O grădiniţă în care s-au investit peste 100.000 lei, cu toaletă modernă în interior, apă curentă şi internet, a fost închisă pentru că... nu prea are copii. Cei care învăţau aici au fost mutaţi la altă grădiniţă, la 5 kilometri depărtare, unde se spală într-un lighean, toaletele sunt în curte şi nici nu au uşi.

Grădiniţa din Budele a fost renovată în anul 2013 cu bani de la Guvern. 100.000 de lei au fost investiţi pentru a aduce clădirea la un nivel decent de confort pentru copii. Cei mici nu s-au bucurat însă de condiţiile moderne decât până acum o lună, când consilierii locali au decis să pună lacătul pe grădiniţa renovată, dar în care mai învăţau doar 8 din cei 12 copii. Cei rămaşi au fost nevoiţi să meargă la grădiniţa din satul vecin, la 5 kilometri depărtare.

Din clădirea modernă, copiii au fost mutaţi într-o grădiniţă cu condiţii precare, unde toaleta este afară în curte şi are uşile rupte.

Primarul spune că decizia au luat-o consilierii la indicaţia inspectoratului şcolar.

Lucian Antonie, primar Tetoiu: „Nu sunt copii suficienţi cum prevede regulamentul, minim 10 copii"

Alina Bica, inspector general al ISJ Vâlcea: „Este o problemă cu numărul de copii, în fiecare an copiii scad cu câte 300 - 400 la nivelul judeţului. Aceeaşi problemă o avem şi la licee, aceeaşi problemă şi la gimnaziu şi mai nou şi la grădiniţe.”

O variantă ar fi fost mutarea copiilor din grădiniţa fără condiţii în cea renovată, dar părinţii din celelalte sate nu au fost de acord.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri