Remus Pricopie: Școlile din București și din 12 județe rămân închise și marți

Data publicării:
remus pricopie - 5563627-Mediafax Foto-Ghita Porumb

Întrebat de premierul Victor Ponta de ce rămân şcolile închise mâine şi în Capitală, ministrul a explicat că decizia a fost luată la solicitarea autorităţilor locale.

„Avem situația pentru mâine. Sunt 13 județe (12 plus București, n.r.) unde vom avea unitățile de învățământ închise. Avem Buzăul și Giurgiul unde scolile sunt închise, dar sunt deschise grădinițele pentru a veni în sprijinul părinților”, a spus ministrul Remus Pricopie.

„Mâine se învață numai în orașul Brăila. În județ, unitățile de învățământ sunt închise”, a adăugat acesta.  

Cele 12 județe vizate de declarația ministrului sunt Argeș, Călărași, Constanța, Galați, Ialomița, Iași, Ilfov, Mehedinți, Prahova, Tulcea, Vrancea, Vâlcea.  

Situaţia completă a unităților de învăţământ:

Cursuri suspendate integral în Bucureşti şi în 12 judeţe: Argeş, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Prahova, Tulcea, Vâlcea, Vrancea;

Cursuri suspendate integral în judeţele Buzău, Giurgiu şi Brăila, cu excepţia grădiniţelor din oraşele Buzău şi Giurgiu, care rămân deschise pentru a veni în întâmpinarea părinţilor, şi cu excepţia unităţilor de învăţământ din municipiul Brăila, care rămân deschise;

Cursuri suspendate parţial în 5 judeţe: Bacău (cu 3 unităţi închise), Botoşani (cu 3 unităţi închise), Dâmboviţa (cu 46 de unităţi închise), Suceava (pentru 5 unităţi de învăţământ există probleme de acces pentru o parte dintre elevii care vin din alte localităţi, dar aceste unităţi rămân deschise), Vaslui (cu 24 de unităţi închise).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri