Trei sferturi din școlile din România nu au pază asigurată

Data publicării:
elevi -mfax

Una dintre ele este legată chiar de paza şi protecţia învățăceilor. Aproximativ 75% dintre şcolile din toată ţara nu au paza asigurată. Acest lucru îi nemulţumeşte pe părinţi, care vor să-şi ştie copiii în siguranţă, la şcoală.

În cele mai multe şcoli din țară nu există pază, sau dacă este asigurată, este insuficientă, din lipsă de fonduri. De aici și numărul mare de infracțiuni petrecute în incinta unităților de învăţământ.

Conform datelor Ministerului Educației, 7% din școli nu au nici măcar garduri. În Dolj, din cele 400 de școli existente la nivelul județului, doar în 25% dintre acestea paza este asigurată. În rest, oricine poate să intre și să iasă, fără să fie întrebat.

Această situaţie duce frecvent la agresiuni care au loc între elevi şi persoanele care vin din exterior. Problema ar putea fi rezolvată, dacă elevii ar avea un card de acces. Astfel ar putea fi monitorizate toate intrările şi ieşirile din unitatea de învăţământ.

Prim-ministrul Victor Ponta a propus recent ca școlile să nu mai încheie contracte cu firme de pază, ci să fie angajați mai mulți jandarmi care să patruleze în jurul unităților școlare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri