Accident de muncă în Pipera, soldat cu un mort

Data publicării:
Untitled

Ajunşi în doar câteva minute la faţa locului după producerea accidentului, salvatorii au îndepărtat barele de fier, i-au urcat pe doi dintre cei trei muncitori pe tărgi şi i-au dus la ambulanţe. A treia victimă era în stare gravă. 25 de minute medicii au încearcat să o resusciteze.

Se afla în stare foarte gravă, în stop cardio, multiple leziuni. S-a început imediat masajul cardiac de cătrer unul dintre pompieri, activitate preluată ulterior de medici. Nu s-a mai putut face nimic”, a explicat Daniel Vasile, reprezentant ISU.

Colegii muncitorului decedat au fost transportaţi la Spitalul Floreasca. În urma lor, poliţiştii şi inspectorii de muncă încearcă să se lămurească cum este posibil ca schela pe care se aflau cei trei şi care avea o greutate de câteva sute de kilograme să se prăbuşească din senin. Cei trei muncitori se aflau la cinci metri deasupra solului, pe o schelă ridicată în mijlocul unei gropi adânci de 4 metri, unde se turna fundaţia clădirii.

Martorii oculari spun că întreaga schelă s-a prăbușit în câteva secunde, iar cei trei muncitori au fost prinși sub dărâmături. Șantierul fusese deschis în octombrie, iar muncitorii lucrau la o fundație pentru o clădire cu opt etaje.

Colegii victimelor au refuzat să dea lămuriri. Câţiva dintre ei au lovit camerele de filmat atunci când şi-au dat seama că locul producerii accidentului este filmat.

Poliţiştii îi vor audia pe cei doi muncitori internaţi în spital, atunci când starea de sănătate va permite acest lucru. Pe de altă parte, inspectorii de muncă cercetează şi dacă schela a fost montată şi asigurată corespunzător, dar şi dacă cei care lucrau pe şantierul din nordul Capitalei lucrau sau nu legal.


Actualizare 13:10. Unul dintre cei trei muncitori a murit. Ei au căzut în gol aproximativ cinci metri, iar echipa de descarcerare a trebuit să-i scoată de sub schelă.

Ceilalți doi muncitori răniți au fost transportați la spital.


Unul dintre răniți a fost grav rănit și este resuscitat de aproximativ 20 de minute, un al doilea rănit are un picior fracturat, iar în cazul celui de-al treilea se încearcă ransportarea la cel mai apropiat spital.

Schela de la baza unei fundații de pe strada Dimitrie Pompeiu pe care se aflau aceștia s-a prăbușit.

Autoritățile încearcă acum să afle de ce s-a prăbușit schela și urmează să tabilească și dacă cei trei muncitori lucrau în condiții legale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri