Sari la conținut

Afacerile cu „păcănele”, verificate de DNA

Acuzațiile sunt de trafic de influență, abuz în serviciu, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată și luare de mită. Procurorii DNA vorbesc despre o adevărată mafie a jocurilor de noroc din partea de nord-est a țării și că mai toate aparatele instalate aici erau în ilegalitate.

Anchetatorii spun că funcționarii publici ar fi închis ochii la activitățile ilegale desfășurate cu aparatele de tip slot machine în schimbul unor sume de bani. Mai mult decât atât, administratorii firmelor respective au dezvoltat un mecanism de fraudare a bugetului de stat prin care clonau aparatele de jocuri de noroc și foloseau seriile și soft-urile unor aparate licențiate și pentru aparatele care nu erau legale.

Unele dintre aceste mașini erau amplasate chiar în spații care nu erau înregistrate în evidențele Oficiului Național Pentru Jocuri de Noroc. Toate aceste ilegalități erau trecute cu vederea de oamenii legii care în timpul controalelor primeau bani și astfel afacerile funcționau nestingherite.

În timpul anchetei procurorii au mai descoperit și faptul că patronii erau anunțați de funcționari din timp de unele controale care urmau să aibă loc în localurile unde aveau amplasate aparatele. În timpul perchețiilor s-au ridicat saci întregi cu documente și computere iar peste 400 de aparate au fost ridicate pentru verificare metrologică.

Aproape 200 de persoane au fost aduse sau citate pentru audieri la sediul DNA Suceava, 11 dintre acestea având calitatea de suspecți.  

Pe aceeași temă