Arpechim Piteşti: DN 65B a fost deblocat, muncitorii au continuat protestul în curtea combinatului

Data publicării:
2703 20arpechim1-57152

ACTUALIZARE ORA 12:55Angajaţii de la Divizia Petrochimică Bradu de lângă Piteşti a Combinatului Oltchim, care au blocat miercuri DN 65B, au deblocat drumul după aproximativ o oră.

Protestatarii blocaseră intersecţia din zona Vămii Piteşti, la intrarea în oraş, iar timp de aproximativ o oră au traversat drumul în mod repetat, în ambele sensuri, pe o trecere de pietoni, scandând „Hoţii” şi „Vrem să muncim”.

La ora transmiterii acestei ştiri, oamenii au deblocat şoseaua, în urma negocierilor duse cu jandarmii mobilizaţi la faţa locului.

Oamenii au mers la sediul Diviziei Petrochimice Bradu, unde continuă protestele în faţa pavilionului administrativ al unităţii, nemulţumiţi că ar urma să fie disponibilizaţi.

Protestul a fost paşnic

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Argeş, Silviu Sîia, a declarat că au fost detaşaţi la faţa locului 60 de jandarmi, iar situaţia este sub control. „Am purtat discuţii şi negocieri cu protestatarii şi au înţeles că nu e corect şi legal să blocheze accesul autovehiculelor în zonă”, a declarat oficialul, menţionând că nu s-au înregistrat incidente.

Orice acţiune de masă presupune şi discuţii contradictorii, dar aici nu au fost incidente. Acţionăm cu efective care să poată gestiona situaţia”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Arpechim este rafinăria care a aparţinut companiei Petrom, dar o parte din instalaţii - Divizia Petrochimică Bradu - aparţin combinatului Oltchim. La Arpechim mai lucrează în prezent aproximativ 500 de oameni.

Oficialii companiei Petrom au declarat că, dacă statul nu va găsi cumpărător, secţiunea de petrochimie va fi demolată.

Tot miercuri, muncitorii de la Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea au protestat faţă de faptul că nu şi-au primit salariile şi pentru că se tem că nu vor primii compensaţii în caz de disponibilizare. Ei au blocat pentru a treia oară accesul către oraş pe un drum naţional. La finalul manifestaţiei de miercuri, ei au anunţat că vor continua mişcările de protest şi joi, alături de salariaţii Arpechim, care vor sosi la Râmnicu Vâlcea cu nouă autocare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri