BIZAR. Contractul Bechtel, negociat și reziliat în familie

Data publicării:
ana diculescu sova - 4076083-Mediafax Foto-Stefan Micsik-1

Mama ministrului, Ana Diculescu Şova, a reprezentat interesele companiei Bechtel încă din 2003, când americanii au negociat contractul cu Ministerul Transporturilor, condus pe atunci de Miron Mitrea. Firma de avocatură din care face parte se numeşte Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen. Din partea Ministerului Transporturilor a participat la negocieri avocata Simona Neagu, pe care, din 2006, o găsim angajată la firma mamei ministrului. Din 2008, ea devine partener la Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen.

Citiți și: IMPARȚIAL. Ana Diculescu Șova: „Accesul la un act de justiție trebuie să-ți fie limitat”

În 2005, când are loc prima renegociere a contractului, intră în scenă biroul de avocatură Raţiu&Raţiu, ca reprezentant Companiei de Autostrăzi. Adrian Raţiu l-a avut partener pe Dan Şova în firma de consultanţă juridică Șova, Raţiu şi Asociaţii, înfiinţată în 1997. Firma nu mai există, iar la numărul de contact afişat pe site răspunde o altă firmă, Cernov şi asociaţii.

Avocatul Radu Cernov a fost şi el asociat cu Dan Şova, în firma Şova şi Asociaţii, înfiinţată tot în 1997, la care a lucrat o perioadă şi Victor Ponta. Printre cele mai controversate şi mai bănoase contracte ale acestei firme se numără cele cu complexele Rovinari şi Turceni. Acum două luni, premierul l-a numit pe Dan Cernov în Consiliul de Adminstraţie al Transgaz.

Cine a reziliat contractul

În negocierile pentru rezilierea contractului, de o parte şi de alta a baricadei s-au aflat casa de avocatură Raţiu&Raţiu, adică fostul partener al ministrului, şi avocaţii americanilor, printre care Ana Diculescu Şova, mama ministrului.

Formal, Dan Şova nu se află în conflict de interese. Potrivit declaraţiei de interese, s-a retras din toate firmele şi nu are afaceri cu statul.    

Citiți și: E OFICIAL. Dan Șova a reziliat contractul cu Bechtel International

Ana Diculescu Șova, considerată unul dintre cei mai buni avocați ai României 

Ana Diculescu Șova este senior partener al firmei de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Peterson, căreia i s-a alăturat în anul 2001.

Conform CV-ului postat pe site-ul firmei, Ana Diculescu Șova a reprezentat clienții NNDKP în toate procesele majore din România.

Este absolventă a Facultății de Drept a Universității București și membru al Baroului București.

Potrivit portalului de profil Bizlawyer, a reprezentat importante companii străine printre care Otto Wolff Handelgesellschaft GmbH, Thyssen Krupp Steel AG, care a avut pe rol cel mai vechi proces din România, Bechtel, Roșia Montana Gold Corporation sau Tenaris.

A fost consilier și membru al Comisiei Permanente a Uniunii Avocaților din România și consilier al Baroului București și a ocupat și funcția de judecător ad-hoc la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Ana Diculescu Șova este căsătorită cu poetul și criticul literar Coman Șova și este mama vitregă a lui Dan Șova, actualul ministru delegat pentru proiecte de infrastructură de interes național și investiții străine.

Citiți și: Dan Șova: Mama mea vitregă nu a fost implicată în rezilierea contractului Bechtel 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri