Braşov: Un poliţist şi un jandarm, cercetaţi pentru maltratarea şi abandonarea unui bărbat. Acesta a decedat

Data publicării:
29032013-2013-04-16-08h54m51s27

Bărbatul a fost ridicat în urma unei razii făcute în Pasajul Tudor Vladimirescu, din Parcul Tractorul, în noaptea de 21 spre 22 ianuarie. Zona este cunoscută drept adăpost pentru oameni ai străzii.

A fost dus apoi la sediul Poliţiei Transporturi Feroviare, unde poliţistul şi jandarmul l-ar fi lovit cu pumnii şi cu picioarele până l-au lăsat inconştient. Cei doi l-ar fi abandonat apoi în parc, unde bărbatul a stat două zile în frig, plin de răni.

În plină iarnă, omul a zăcut în Pasajul Tudor Vladimirescu. După două zile a fost descoperit de către un cetăţean care a sunat la 112; o salvare a venit imediat şi l-a transportat la spital, unde i-au fost acordate primele îngrijiri medicale.

Cu ultimele puteri, bărbatul le-a povestit poliţiştilor că a fost bătut de cei doi angajaţi ai Ministerului de Interne. La patru zile de la internare, pe 28 ianuarie, a murit. O zi mai târziu, procurorii au început urmărirea penală în cazul angajaţilor MAI pentru loviri cauzatoare de moarte şi purtare abuzivă.

Jandarmul acuzat face partea din Gruparea Mobilă Burebista, dar nu mai participa la misiuni de la sfârşitul lunii ianuarie. „În acest moment, colegul nostru nu mai execută misiuni specifice domeniului nostru de activitate”, a declarat pentru Digi24 Şerban Gabriel, şeful de serviciu de la Gruparea de Jandarmerie mobilă Braşov.

Execută activităţi la nivelul unităţii, diverse activităţi de pregătire, administrative şI aşa mai departe. (...) Colegul nostru a avut un comportament foarte demn de arma noastră. Nu a avut absolut nici o abatere, nu a fost cercetat în nici o altă cauză de acest gen şi nici de alte feluri”, a adăugat acesta.

Imediat după începerea urmăririi penale, poliţistul acuzat şi-a dat demisia.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, atât el cât şi jandarmul riscă între cinci şi 15 ani de închisoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri