Sari la conținut

C.T.Popescu: S.Oprescu le-a zis jurnaliștilor: „N-am luat șpagă, bă!”. Asta este proba cinstei! Eu cred că acest om este acuzat pe nedrept

„Am scris despre Oprescu când era pe culmile gloriei, era votat de cetățeni. Omul nu era diferit, era același. Era același mârlan incoerent, agresiv.

Când a ieșit de la cercetări penale a avut un dialog cu jurnaliștii. Una dintre replicile insului a fost „N-am luat șpagă bă!”. Eu cred că acest om e acuzat pe nedrept, e un om cinstit... Dacă ar fi spus „N-am luat șpagă!” îl bănuiam de tot ce e mai rău, dar a spus „N-am luat șpagă, bă!”. Asta este proba cinstei! Când cineva spune , ăla e un om adevărat, cinstit, nu ca figuranții ăștia... Este singurul criteriu care a funcționat în votarea acestui individ. Vulgaritatea, brutalitatea limbajului, nonsensurile pe care le-a debitat – autostrăzi zburătoare, fântâni cântătoare și video în cimitire, cel mai mare cârnat din lume, cea mai mare ciorbă din lume – cu astea a câștigat.

Cei care l-au votat pe acest individ, pe care acum nu îi veți găsi nicicum, nu sunt vinovați, sunt complici. Alegătorii sunt complicii acestui Sorin Oprescu. Faptul că era un om de asemenea speță, care avea o singură frază folositoare, nimic, numai o vorbărie incontinentă și inutilă și tu îl votezi, ești complice”, a spus Cristian Tudor Popescu la „Jurnalul de Seară”. 

Pe aceeași temă