Cazul Romstrade: Statul reziliază încă două contracte

Data publicării:
20121204 20reziliere-36785

Oficialii CNADNR au luat această decizie din cauza întârzierilor mari înregistrate de constructor.

În urmă cu două săptămâni, statul a reziliat contractul pentru un lot din autostrada Nădlac - Arad. Acum o săptămână, Romstrade a rămas şi fără reabilitarea drumului Alexandria - Craiova. Acum riscă să piardă şi contractele pentru deszăpezire, întrucât nu şi-a pregătit utilajele. Valoarea acestor contracte se ridică la aproape 20 de milioane de lei.

Detaliile cazului Nelu Iordache

Duminică, instanța Tribunalului București a decis arestarea preventivă pentru 29 de zile a omului de afaceri Nelu Iordache, admiţând cererea procurorilor anticorupție.

Omul de afaceri a semnat un contract cu statul pentru construirea a 39 de kilometri de autostradă între Arad şi Nădlac, cu bani europeni. Iordache a subcontractat apoi lucrarea unor societăţi din Portugalia, care au lăsat baltă construcţia autostrăzii. Motivul: nu şi-au primit banii.

În cele din urmă, compania de autostrăzi a reziliat contractul cu omul de afaceri. Era prea târziu deja însă, pentru că şase milioane de euro au intrat în contul Romstrade.

Pentru a fi acoperit în acte, Nelu Iordache vira banii unor firme deţinute de apropiaţi, sub forma unor plăţi pentru servicii prestate la construirea autostrăzii. De fapt, chiar de a doua zi, mare parte din sume se întorceau la el. Cu banii pentru autostradă, Nelu Iordache ar fi cumpărat un avion pentru compania lui aeriană, iar alte fonduri au ajuns la un asociat care ar fi cumpărat mai multe terenuri în apropiere de Bucureşti.

Procurorii spun că actele de vânzare-cumpărare pentru terenuri au fost falsificate de Nelu Iordache personal, în vreme ce altele au fost „aranjate” de angajaţi ai săi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri