Cel mai mare viaduct din România prinde contur

Data publicării:
1511viaduct-33719

Este vorba despre viaductul de la Aciliu, aflat pe tronosnul de autostradă Orăştie-Sibiu. Deşi trebuie să fie gata peste şase luni, silueta lui este gata conturată şi atrage deja atenţia şoferilor.

Colosul metalic, înalt de 80 de metri, seamănă cu o fortăreaţă. Şoferii care trec prin zonă nu rezistă tentaţiei de a coborî din maşină să admire contrucţia grandioasă. Răzvan este şofer profesionist. În ultimii 10 ani a străbătut şosele din întreaga lume. După primele secunde în care a admirat viaductul de la Aciliu, a şi comparat. Seamănă cu cel contruit în Millau, Franţa, considerat cel mai spectaculos din lume.

Lucrările la tronsonul de autostradă Orăştie-Sibiu au început anul trecut, iar în această vară constructorii au turnat primul strat de asfalt şi au ridicat prima grindă a celui mai înalt viaduct construit vreodată în România. Pe şantier lucrează la foc automat peste o sută de oameni pentru ca să fie inaugurat în aprile 2013. Întreaga investiţie a autostrăzii este peste 600 milioane euro.

Acest tronson este o porţiune din Autostrada 1, parte a Coridorului IV pan-european de transport. La terminarea lucrărilor, şoseaua ar trebui să lege Bucureştiul de Nădlac, de unde şoferii vor putea continua drumul pe autostrada M43 din Ungaria, spre Seghed.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri