Sari la conținut

Celulă de criză la MAE. Doi români au murit într-un accident, în Turcia

Drumul spre o vacanţă de vis s-a încheiat dramatic pentru 16 turişti români care se îndreptau spre Antalya. Microbuzul în care se aflau s-a răsturnat după ce, din cauza carosabilului umed, șoferul ar fi pierdut controlul maşinii. Doi români au murit şi ceilalţi 14 au fost răniţi.

„Suntem în legătură cu familiile victimelor. Le-am aranjat deja zboruri pentru a merge în Antalya să fie alături de cei răniţi. Pentru cei care au fost deja externaţi le-am asigurat bilete înapoi spre casă la Bucureşti”, a spus Martin Paschinger, managerul firmei de turism.

Managerul firmei de turism care a organizat excursia susţine că microbuzul cu care călătoreau românii era în stare tehnică bună.

Ştim că microbuzul a avut ultima verificare tehnică acum zece zile. Din fericire, nu ne-am mai confruntat cu o astfel de situaţie până acum”, a adăugat Martin Paschinger.

La Ministerul român de externe a fost activată Celula de Criză. Potrivit informaţiilor transmise de aceasta, 11 răniți uşor sunt internaţi într-un centru medical din localitatea Manavgat. Alte trei victime, dintre care una în stare gravă, au fost transportate la un spital din Antalya.