Conflict în PNL. Disidenţii, ameninţaţi cu excluderea la congres

Data publicării:
2202 20scandal 20pnl-50923

Preşedintele PNL l-a acuzat pe Andrei Chiliman ca a tradat Partidul Naţional Liberal în timpul campaniei pentru referendum şi a transmis un avertisment dur.

„Astfel de oameni nu mai au ce căuta în partid. Îşi pot angaja spectacolul pe persoană fizică. Nu va mai fi loc în partid pentru trădători, pentru circari şi pentru cei care batjocoresc în fiecare zi imaginea partidului”, a declarat Crin Antonescu.

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, îl acuză pe Crin Antonescu că a impus un statut prin care partidul se subordonează unei singure persoane.

„Ce se va întâmpla în momentul îin care proiectul unipersonal al domnului Antonescu de a ajunge preşedinte nu se va întâmpla? Ce se va întâmpla cu PNL? S-au făcut speculaţii şi am spus clar că nu plec din partid”, a spus Andrei Chiliman. Acesta a anunţat că, pentru primă dată de la Revoluţie, va refuza să participe la Congresul partidului.

Citiţi şi: Tensiuni în PNL. Crin Antonescu, nervos, i-a făcut „nesimțiți” pe jurnaliști

În schimb, Călin Popescu Tăriceanu, un alt oponent al lui Crin Antonescu, a declarat că va fi prezent la Congres, chiar dacă este dezamăgit de faptul că i s-au ignorat toate propunerile de modificare a statutului.

„Ca fost preşedinte al partidului am o singură preocupare, aceea ca partidul să nu ajungă o structură anchilozată, o structură în care funcţionează sistemul de a intra în graţiile şefului”, a explicatv fostul lider liberal.

Potrivit statutului aprobat de Delegaţia Permanentă, alegerea preşedintelui şi a celorlalţi membri din conducerea PNL se va face pe o lista comună. Grupul disidenţilor a propus ca fiecare membru al conducerii să fie ales prin vot uninominal, iar candidatul partidului la prezindenţiale să fi decis prin votul tuturor membrilor de partid.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri