Contradicții în scandalul cărnii alterate. Selgros: Autoritățile știau de carnea stricată

Data publicării:
pui2

Inspectorii pentru siguranţa alimentelor au pornit în control abia ieri, când au decis sechestrarea în depozitele reţelei de magazine a zeci de tone de carne. Pe de alta parte, şi reprezentanţii hypermarketului se contrazic într-o chestiune importantă. Susţin că au distrus puii infestaţi, dar procurorii îi contrazic. I-ar fi trimis-o doar înapoi la fermă, unde au fost reambalaţi şi livraţi altor firme, mai mici.

Reprezentanţii lanţului de magazine Selgros, primul loc în care a ajuns carnea infestată, spun că au anunţat autorităţile încă din luna septembrie despre puii cu probleme. Îi obligă legea, dar şi standardele de calitate.

„Inspectorul nostru de calitate a considerat că nu sunt propice punerii în consum drept pentru care au fost retrase şi nu au fost în zona de comercializare”, a precizat Alexandru Vlad, directorul executiv al Selgros.

Şeful Autorităţii pentru Siguranţa Alimentelor spune însă că nu a primit nicio notificare de la conducerea lanţului de magazine. Iar contradicţiile continuă.

Potrivit procurorilor, Selgros ar fi trimis carnea neconformă la abatorul din Călărași când a văzut urmele de șoareci, iar acolo ar fi fost reambalată și distribuită magazinelor mici din țară. Cei de la Selgros neagă însă că ar fi returnat loturile de carne producătorului.

„Acel lot neconform a fost distrus la Protan”, mai susține Alexandru Vlad.

Inspectorii sanitar-veterinari au început controalele abia ieri, la mai mult de o lună după ce carnea de pui cu probleme ar fi fost refuzată de Selgros. Între timp, lanţul de magazine a retras de la vânzare peste 36 de tone de carne trimise de Avicola Călăraşi.

„Dacă s-a întâmplat cu șoareci sau cu șobolani, probabil a fost ceva accidental, și acele loturi au fost retrase de la vânzare și nu au fost supuse comerciantului înainte de vânzare”, spune Traian Bulearcă, director economic la Avicola Călăraşi.

Carnea retrasă va sta congelată în depozitele magazinelor până când sunt gata analizele. Dacă acestea confirmă că puii erau alteraţi, marfa va fi distrusă. În caz contrar, vor ajunge din nou pe piaţă.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri