CORESPONDENȚĂ BERLIN. „Poziția copilului” a avut premiera la Berlinală

Data publicării:
11022013 20berlin-48878

„Poziţia copilului" vorbeşte cu dramatism, emoţie, dar şi cu umor, despre relaţia dintre o mamă dominatoare, interpretată de Luminiţa Gheorghiu, şi fiul său adult, interpretat de Bogdan Dumitrache. Lungmetrajul regizat de Călin Peter Netzer concurează pentru trofeul Ursul de Aur, alături de pelicule semnate de nume celebre ale cinematografiei. Între acestea, „Promised Land", în regia lui Gus Van Sant, cu Matt Damon în rolul principal, „Side Effects", un thriller de Steven Soderbergh, şi „Camille Claudel 1915", al francezului Bruno Dumont.

„Cât ai fi de obișnuit, emoțiile sunt greu de purtat”

„Cât ai fi de obișnuit cu aceste minunate festivaluri, de fiecare dată e greu să duci în suflet emoțiile. E foarte greu, mai greu decât atunci când lucrezi la filmul propriu-zis”. a mărturisit actrița Luminița Gheorghiu, pentru Digi 24.

„Cineva mi-a spus că regizorul s-ar fi gândit la mine pentru acest rol, nu are importantă. Important e ca publicul să iubească filmul și să îl laude”, a adăugat ea.

„Așa cum a fost aplaudat azi, aș vrea să avem și acasă, pe 8 martie, o premieră la fel de bună. E foarte special ce se întâmplă aici, știu în astfel de zile de ce fac meseria aceasta”, a mărturisit producătoarea Ada Solomon.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri