Dineu în memoria lui Corneliu Coposu, oferit de familia regală a României

Data publicării:
dineu regal

La dineul de comemorare au participat surorile omului politic, Rodica Coposu și Flavia Bălescu.

„Sunt nişte momente pline de emoţie, dar şi pline de bucurie, pentru că readuc în faţa tuturor imaginea lui Cornel, ideile şi gândurile lui bune pentru ţară, pentru poporul pe care l-a iubit foarte mult. (...) Fratele nostru Cornel era foarte modest, nu ştiu dacă el şi-ar fi dorit nişte comemorări ample, cu public mult”, a declarat Rodica Coposu.

Printre invitaţi s-au numărat şi fostul preşedinte Emil Constantinescu, istoricul Zoe Petre, dirijorul Horia Andreescu şi alţi apropiaţi ai familiei Coposu.

Emil Constantinescu, fost preşedinte al României: „Pentru el, monarhia constituţională era un crez politic. (...) Căldura cu care îl primea şi era primit de Regele Mihai contura o frumoasă relaţie între doi bărbaţi de stat ai României”.

Oaspeţii au fost primiţi de Principesa Margareta şi de Principele Radu în Sala Regilor. Dineul a fost o întâlnire discretă şi reţinută în Sufrageria Mare a Palatului Elisabeta.

Principesa Margareta a mărturisit că verticalitatea lui Corneliu Coposu a fost mereu pentru Familia Regală un motiv de speranţă:

Este un exemplu luminos pentru ţara noastră, un exemplu care m-a inspirat pe mine şi pe atât de multe persoane din ţara asta că putem să credem în viitor. Pentru că dacă a existat o astfel de persoană, putem să avem încredere. (...) Vrem să celebrăm viaţa lui, o viaţă exemplară, luminoasă, frumoasă, curajoasă, plină de inteligenţă, noi suntem români şi avem noroc că un astfel de om a fost un român”.

Evenimentul de la Palatul Elisabeta marchează împlinirea a 100 de ani de la naşterea lui Corneliu Coposu. Liderului ţărănist rămâne în istoria recentă ca politicianul care a luptat pentru restabilirea pluralismului în România, după prăbuşirea dictaturii comuniste.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri