Maia Sandu a plantat un stejar la Castelul Regal de la Săvârşin. „I-am mulţumit Majestăţii Sale pentru sprijinul său ferm”

Data actualizării: Data publicării:
maia sandu la săvârșin
„I-am mulţumit Majestăţii Sale pentru dragostea pe care o are faţă de ţara şi oamenii noştri”, a spus Maia Sandu. Colaj foto / sursă foto: Facebook

Preşedinta Republicii Moldova Maia Sandu a avut, sâmbătă, o întrevedere cu Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei şi cu Principele Radu la Castelul Regal de la Săvârşin. Şeful de stat din Republica Moldova a plantat un stejar pe aleea Stejarilor Bătrâni din parcul domeniului regal, ca semn al prieteniei strânse cu Casa Regală, transmite News.ro.

„Mi-a părut bine să-i revăd pe Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române şi pe Alteţa Sa Regală Principele Radu, care m-au găzduit la Castelul Regal Săvârşin, aflat în apropierea Timişoarei. Ca de fiecare dată, am avut parte de o primire călduroasă şi discuţii foarte bune despre relaţiile excelente între Republica Moldova şi România”, a scris Maia Sandu, sâmbătă pe Facebook.

Ea a mai spus că decizia pozitivă, din luna decembrie a anului trecut, a UE de a lansa negocierile de aderare a Republicii Moldova se datorează şi Majestăţii Sale Margareta şi Principelui Radu pentru că au promovat în capitalele din Europan aspiraţiile moldovenilor de a intra în familia europeană.

„I-am mulţumit Majestăţii Sale pentru dragostea pe care o are faţă de ţara şi oamenii noştri, dar şi pentru sprijinul său ferm, care ne aduce şi mai aproape de visul nostru european. Decizia pozitivă din decembrie a Uniunii Europene, de a lansa negocierile de aderare cu Moldova, se datorează şi faptului că Majestatea Sa Margareta şi Alteţa Sa Regală Principele Radu, au promovat în capitalele europene aspiraţiile moldovenilor de a deveni membri ai familiei europene”, a mai precizat Sandu.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Preşedinta Republicii Moldova a adăugat că a plantat şi un stejar pe aleea Stejarilor Bătrâni din parcul domeniului regal, „ca semn al prieteniei strânse pe care o avem cu Casa Regală a României”.

Primarul USR Dominic Fritz i-a înmânat, sâmbătă, preşedintei Republicii Moldova Maiei Sandu premiul Timişoara pentru Valori Europene. Premiul înfiinţat de Municipiul Timişoara onorează personalităţi recunoscute pe plan internaţional care, cu determinare, curaj şi creativitate, promovează sau apără valorile europene în interiorul şi în afara Uniunii Europene.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri