Dispută pe tema maidanezilor la Ploiești. Activiștii acuză primăria că a început eutanasierea câinilor 

Data publicării:
caini multi-2

Peste 1.000 de câini se află în adăpostul de la Bucov, o suburbie a Ploieştiului, însă padocul este proiectat pentru doar 750 de patrupede. Iar hingherii aduc în fiecare zi cîte 80 de noi maidanezi, prinşi în oraş.

Chiar dacă a început să se suprapopuleze adăpostul am încercat, totuşi, să-i aşezăm în aşa fel şi să-i cazăm încât să nu fie probleme”, spune Dragoş Poenaru, şeful Adăpostului de Câini Comunitari.

Aglomeraţia din padoc nu are cum să scadă, pentru că adopţiile de animale au fost suspendate până când autorităţile vor stabili în ce condiţii câinii le vor putea fi încredinţaţi doritorilor.

Activiştii asociaţiilor pentru protecţia animalelor susţin însă că maidanezii au fost deja eutanasiaţi.

Oficialii spun că, deocamdată, nu se mai eliberează câini oricui şi oricum.

Eu aştept actele de proprietate a câinilor, acte valabile, ca să dovedească că sunt ai lor”, spune Laura Moagher, directorul Parcului Bucov.

De săptămâna viitoare, cei care vor să adopte sau să revendice un câine din padocul de la Bucov trebuie să demonstreze că au condiţii să-l crească. Alternativ, iubitorii de animale pot alege ca maidanezii să fie îngrijiţi în padoc, contra unei taxe.

La Timişoara, veterinarii au anunţat că nu vor eutanasia câinii comunitari prinşi de hingheri. Ei protestează astfel faţă de faptul că parlamentarii le-au ignorat punctul de vedere, atunci când au adoptat legea câinilor comunitari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri