Elena Calistru de la Asociația Funky Citizen: E un pic de cinism în decizia Primăriei Sectorului 4 de a ridica un monument Colectiv 

Data publicării:
elena calistru

„Un pic de cinism şi nu e o suspiciune ci o realitate vedem că primăria Sectorului 4 a ales să folosească nişte bani publici pentru a face o lucrare despre care nu ştim absolut nimic. Vorbim despre absenţa unei licitaţii şi încredinţarea directă a unui contract către o firma despre care nu ştim absolut nimic, nu ştim dacă se pricepe la astfel de lucrări, dacă a mai făcut ceva de genul. Sunt, de asemenea, îngrijorări destul de multe din partea cetetanilor din respectivă zona care spun că ar suspectă că nu există diverse autorizaţii şi licenţe vorbind despre o lucrare ce urmează a fi amplasată într-o zonă verde în Parcul Lumea Copiilor”, a declarat reprezentanta Asociației Funky Citizens. 

De asemenea, Elena Calistru a atras atenția că poate cetățenii nu își doresc acest monument. 

„Aici ştiţi foarte bine că primăria Sectorului 4 a venit cu nişte precizări spunând că nu ar fi vorba de un memorial, ci despre plantarea unor cireşi. Aici ne întâlnim din nou cu cinism pentru că spun reprezentanţii primăriei ar fi vorba de plantarea a 64 de cireşi corespunzând victimelor din incendiul de la Colectiv şi că decizia ar fi fost luată pe 20 februarie. După cum bine ştim numărul de 64 e un număr recent crescut, iar din acest punct de vedere e greu să înţelegem de ce se insistă în continuare pentru un monument pe care nu ştim dacă cetăţenii îl vor şi nu ştim dacă slujeşte memoriei celor pe care am vrea să îi ţinem în amintire. E exact lucrul pentru care mulţi dintre noi am ieşit în stradă spunând că corupţia ucide. Corupţia ucide însemnând şi faptul că nu mai dorim decizii discreţionare ale autorităţilor locale care îşi spun lăsaţi că ştim noi mai bine ce trebuie să facem cu banii voştri”,a adăugat reprezentanta Funky Citizen. 

Pe de altă parte, aceasta a arătat că în România sunt artiști care ar fi dispuși să aducă un omagiu victimelor din Colectiv benevol. 

„Avem oameni talentaţi şi suficient de mulţi artişti care ar fi poate dispuşi benevol să contribuie la a pune cumva în amintirea noastră şi altfel ceea ce s-a întâmplat la Colectiv”, a spus Elena Calistru. 

 Monumentul în memoria victimelor din Colectiv stârnește controverse. Firma care a obţinut contractul ar urma să primească din partea primăriei Sectorului 4 echivalentul a 71.000 de euro, adică exact suma maximă pentru care nu trebuie organizată licitaţie, în cazul unei plăţi din bani publici. Edilul contrazice detaliile contractului şi spune că nu are de gând să amplaseze niciun monument în Parcul Lumea Copiilor, ci doar să planteze acolo 64 de cireşi japonezi, în memoria celor 64 de victime.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri