Sari la conținut
News Alert

EXCLUSIV. Ion Țiriac: Justiția nu mai depinde de politicieni

(VIDEO - Interviul integral cu omul de afaceri Ion Țiriac)

„L-am cunoscut şi pe domnul Bush când era la CIA, l-am cunoscut şi pe domnul Maior când era la SRI. Sunt oameni, serviciile sunt oameni. Au vreo influenţă? S-ar putea întâmpla. Dar, pe de altă parte, mă gândesc că totuşi e 2015. Cât timp ne-ar trebui nouă să spunem că justiţia e dependentă de politic şi unu-şi bagă coada aici, altul dincolo şi ba Băsescu e tartorul cu păpuşile, ba nu-i Băsescu, e guvernul PSD. Cred că oarecum s-a terminat cu treaba asta când ai o domnișoară care se numește Kovesi și care e acolo de atâția ani și care nu e atârnată nici de-o parte, nici de alta”, spune Ion Țiriac.

Omul de afaceri s-a referit, în interviul pentru Digi24, și la situația celor găsiți vinovați pentru fapte de corupție.

„În primul rând, pe mine m-ar interesa să iau banii înapoi pe care i-au delapidat - statul şi pe mine, plătitor de taxe... asta, cu amendă la amendă la amendă, şi pe urmă vedem noi despre ce e vorba, pentru că, altfel, trebuie să plătesc şi puşcăria”, afirmă Ion Țiriac. 

Ion Țiriac spune însă că nu existau motive pentru arestarea preventivă a unora din cei care au ajuns după gratii.

Uite, Videanu, îl cunosc, l-am văzut de 10 ori în viața mea, de opt ori la restaurant, o dată am fost în audiență... Și l-am dus pe primarul Videanu la Madrid să vorbească cu primarul de acolo. Eu nu cred că omul ăsta avea unde să fugă, avea vreo intenție să fugă. Să-l iei cu mascați, să-l bagi în cătușe... mie nu-mi trebuie circul ăsta, că nu sunt aici la revoluția franceză, sunt într-o țară democratică, în 2015. A făcut rău, să plătească”, a spus el.

Ion Țiriac a vorbit și despre omul de afaceri Adrian Sârbu, arestat preventiv în dosarul Mediafax.

Este un mare, mare manager, singurul manager român care a fost apreciat la nivel internaţional. Nu-i prost, să facă asemenea greşeli - nu cred, dar nu sunt eu cel care aplică legea. (...) Eu nu pot să mă bag în asemenea treburi, pentru că, necunoscându-le, făcând filme cu James Bond, nu pot să-mi permit eu treaba asta. Dar este un lucru sigur că dl. Sârbu a fost o mare personalitate în media şi peste tot, lucru care, sigur, îţi creează câțiva prieteni, dar mulţi duşmani”, a spus Ion Țiriac.