Explicații pentru obiectul luminos neidentificat. Ce spune Alexandru Mironov

Data actualizării: Data publicării:
ozn2

Apariţie misterioasă, de Crăciun, deasupra României dar şi în multe alte zone din întreaga lume. O lumină puternică de formă sferică a putut fi zărită, pe cer, preţ de câteva minute.

Misterul este cu atât mai puternic cu cât mingea de lumină a dispărut la fel de brusc precum apăruse şi a lăsat în urmă o formă conică, asemenea unei perdele de ceaţă. Oameni din Ilfov, Bihor şi Focşani au povestit pe reţelele sociale ce au văzut şi au postat şi filmuleţe şi fotografii. Specialiştii încearcă acum să îşi dea seama cu ce au de-a face.

Unele dintre imagini au fost filmate deasupra localităţii Săcuieni din judeţul Bihor, de Alexandru. Se întorcea de la serviciu când corpul luminos a apărut pe cer. În imagini, sfera pare să se deplaseze uşor.

Alexandru Ciuhandu, martor: E foarte fain aici deja începea să se stingă, a rămas ca un nor foarte fain, foarte lat, care s-a extins.

Globul de lumină a fost vizibil preţ de vreo două minute, îşi aminteşte telespectatorul Digi24.

Alexandru Ciuhandu, martor: Părea un meteorit care se dezintegrează, cerul era foarte senin și s-a văzut foarte clar.

Apariţia cerească s-a văzut şi de lângă Bucureşti. Lumina puternică a fost fotografiată din Snagov. Obiectul misterios s-a văzut şi de lângă Râmnicu Sărat.

Martor: Era o lumină în partea de jos. Avea ca o dâră de fum. Se mărea, se făcea în diferite forme fumul acela. Și fumul s-a stins apoi.

Alexandru Mironov, realizator Digipedia: Sunt imagini aproape clasice într-un domeniu care se numeşte ufologie, un fel de ştiintă a OZN-isticii. Poate că ştiinţă este mult spus. Este vorba de fenomene care se întamplă adesea. Se întâmplă adesea şi pe teritoriul Romaniei.

S-ar putea ca o explicaţie să vină de la ingineri care să spună: e o treaptă a unei rachete, e vorba de un proiectil de mari dimensiuni militar, cu care s-a făcut un exerciţiu.

În urmă cu câţiva ani, la Celiabinsk, în nordul Rusiei, un asemenea obiect ceresc a explodat. S-a dovedit că era vorba de un meteorit care venea spre pământ. S-a frecat cu aerul. A explodat şi s-a comportant ca o bombă. A spart toate geamurile din oraşul Celiabisnk. Este vorba deci de fenomene de care nu mai trebuie să ne speriem. Poate o să ştim odată şi odată mai mult despre ele. Este clar însă că din ce în ce mai des ele sunt observate.

Atunci când raportările vin din mai multe părţi despre un acelaşi fenomen întâmplat la un acelaşi moment, atunci este într-adevăr un fenomen care trebuie investigat.

Adrian Şonka, specialist la Observator Astronomic: S-a dovedit că este o rachetă lansată de agenția spațială chineză, cu cațiva sateliți artificiali.

Lumina misterioasă a fost vizibilă şi din ţări precum Rusia, Austria, Polonia sau Grecia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri