Femeia care s-a filmat în timp ce-și bătea fetița de 2 ani voia să se răzbune pe soțul ei. Credea că are o aventură

Data actualizării: Data publicării:
femeie retinuta digi
Femeia care și-a bătut fetița a fost pusă sub control judiciar pentru 60 de zile. Foto: Digi24

Caz revoltător petrecut la Constanța: o femeie s-a filmat în timp ce-și bătea fetița pentru a se răzbuna pe soțul ei, plecat la muncă în străinătate. Credea că acesta are o aventură. Filmarea a ajuns la tatăl copilului, el a trimis-o unei rude, iar aceasta a alertat poliția. Femeia a fost reținută aseară, astăzi pusă sub control judiciar pentru 60 de zile. Toți cei trei copiii ai cuplului rămân la asistenții maternali. Digi24 a decis să nu difuzeze imaginile în care fetița este agresată de mamă.

Imaginile care i-au alertat pe polițiști au fost postate pe o rețea socială. Fetița este lovită, i se adresează reproșuri, iar la un moment dat mama o trântește la podea. Totul s-ar fi petrecut luna trecută. Aseară, poliția a ridicat-o pe femeie de acasă.

Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanța: Pe numele femeii a fost instituit un ordin de protecție provizoriu, iar în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii de violență în familie, iar în urma administrării probatoriului în cauză femeia a fost reținută 24 de ore.

Cuplul are trei copii. Toți au fost luați de asistenții sociali.

Mihaela Ristea, reprezentant DGASPC Constanța: S-a luat decizia instituirii măsurii de protecție pentru toți cei 3 copii. Sunt la 2 asistenți maternali care sunt vecini, ca ei să fie împreună.

Rudele copiilor sunt revoltate că cei mici au ajuns la asistenți.

Bunica fetiței agresate: Îi îngrijea, îi spăla. Nu pot să-mi dau seama ce s-a întâmplat. Eu sunt bunică, pot să îngrijesc de un copil, pentru ce-mi iei copiii din brațe?

Unchiul fetiței agresate: Această fa e puțin stresată din cauza iubirii, e geloasă, nemaijudecând, are și o foarte minoră depresie.

Pandemia a dus la o explozie de cazuri de violență în familie. Peste 8.000 de copii au fost victime în 2020, iar în primele şapte luni ale anului 2021, peste 5.000 au fost abuzaţi în familie sau în comunitate.

De câteva zile, în România funcționează serviciul 119, Telefonul copilului. Este gratuit, poate fi apelat non-stop și este interconectat cu 112. Copiii care sunt într-o situaţie vulnerabilă, în pericol, dar şi alte persoane care au cunoştinţă despre copii abuzați, exploatați sau supuși unei forme de violență, pot apela 119.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri