Femeia din Constanța a murit cu două minute înainte ca pompierii să aducă una din cele trei autoscări din județ. Detaliile intervenției

Data actualizării: Data publicării:
autoscara pentru interventie la incendiu
Autoscara pentru intervenția la incendiul de la Constanța a venit prea târziu. FOTO: captură Digi24

Tragedia de la Constanța în care o femeie a murit după ce s-a aruncat de la etajul 6 în încercarea disperată de a se salva de flăcările care i-au cuprins apartamentul este încă o dovadă a neputinței unui sistem de a face față intervențiilor de urgență. Femeia a murit cu două minute înainte ca la fața locului să ajungă, de la 8 kilometri distanță, una din cele trei autoscări existente în întreg județul Constanța. 

Femeia, în vârstă de 57 de ani a murit la 9.25, în condițiile în care autoscara a venit după două minute, a transmis Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, care a detaliat într-un comunicat modul în care s-a derulat intervenția.

Potrivit sursei citate, pentru intervenție a fost alertat Detașamentului de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanța Oraș, care nu are însă autoscară.

În aceste condiții, a fost cerută autoscara de la Detașamentul de Pompieri Palas, care a ajuns la locul intervenției la 9.27. Prea târziu însă. Femeia murise deja după ce se aruncase de la etaj.

Firul intervenției, detaliat de IGSU

Apelul la numărul unic de urgență 112 a fost preluat de dispecerul ISU Constanța la ora 09.14

La ora 09.15 au fost alertate simultan următoarele echipaje: 1 ambulanță SMURD tip B2, 2 autospeciale de stingere și 1 autoscară.

Ambulanța SMURD tip B2 și cele 2 autospeciale de stingere au fost alertate din cadrul Detașamentului de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanța Oraș, care se află la aproximativ 2 km față de locul producerii incendiului.

Primul echipaj care a ajuns la locul intervenției a fost ambulanța SMURD tip B2, la ora 09.21.

Având în vedere că la Detașamentul de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanța Oraș nu există autoscară, aceasta a fost alertată din cadrul Detașamentului de Pompieri Palas.

Autoscara a ajuns la locul intervenției la ora 09.27, distanța parcursă fiind de 8 km. Ora la care femeia s-a desprins de la balcon a fost 09.25.

Forțele aflate la locul intervenției în momentul sosirii autoscării erau 2 autospeciale de stingere, 1 ambulanță SMURD tip B, precum și 2 ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță.

La nivelul județului Constanța există 3 autoscări, repartizate astfel încât să acopere întreaga zonă de competență, astfel: Cernavodă, Medgidia și Constanța.

Focul ar fi izbucnit de la câteva lumânări aprinse

Incendiul a izbucnit marți dimineață la etajul 6 al unui bloc de șapte etaje. 

VIDEO Imagini de la intervenția la incendiul din Constanța

Femeia prinsă în flăcări ar fi reuşit să iasă din casă, dar s-a întors în apartament după un laptop şi a rămas blocată. A încercat să se salveze ieşind prin balcon, dar a căzut de la etajul 6. În momentul respectiv un prim echipaj de pompieri reuşise să ajungă, dar totul s-a petrecut atât de repede încât militarii nu au avut timp să intervină.

11 persoane au fost evacuate din bloc.

Incendiul ar fi pornit de la câteva lumânări aprinse, potrivit primelor informații.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri