LUXUL LUI CEAUŞESCU. Dincolo de uşile vilei din Primăverii

Data publicării:
27 2001vilaprimaverii-46049

Ferit de ochii românilor, luxul din vila soţilor Ceauşescu impresionează şi acum. Casa nu era pentru ochii oricui nici în anii comunismului. În afară de personalul administrativ şi cei doi câini ai cuplului, acolo nu intra nici măcar Securitatea. Ironia face că vila atât de aranjată a fost mai mereu goală, pentru că inclusiv apartamentele construite pentru Nicu, Zoe şi Valentin au fost părăsite devreme. Toţi trei au vrut să locuiască separat de părinţii lor.

Citiţi şiANIVERSĂRILE LUI CEAUŞESCU. În locul vilei din Primăverii, prefera casa cu două camere din Scorniceşti

Construită în anii 60, sub atenta supraveghere a liderului PCR de pe atunci, reşedinţa celui care urma să devină dictator era încărcată de cristale, mătase, obiecte de artă şi mozaicuri scumpe.

Deşi această casă a fost filmată de multe ori în filme propagandistice, nimeni nu ştia ce se afla în spatele acestor pereţi.

În materialele de propagandă care îi elogiau pe cei doi soţi, Nicolae şi Elena erau prezentaţi cu originile lor muncitoreşti. Însă casa lor nu avea niciunul din însemnele comunismului. Secera şi ciocanul sau sloganurile proletare lipseau cu desăvârşire. În schimb, casa era împodobită cu mobilier în stil Ludovic şi instalaţie sanitară suflată cu aur.

Casa foştilor lideri comunişti este locuită acum de lideri politici străini care vizitează România. Cei mai mulţi musafiri vor să doarmă în camera celor doi soţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri