Medici condamnați la închisoare pentru malpraxis

Data publicării:
spital

În acest dosar a mai fost condamnat și un alt medic, care fusese de gardă când copilul de 9 ani s-a prezentat la spital cu fractură. Acesta a primit doi ani de închisoare cu executare.

Băiatul a fost îngrijit în prima faza de medicul de serviciu, după care a fost transferat la ortopedie unde i s-a pus mâna în ghips de către cel de-al doilea medic, chirurg ortoped.

După trei zile de spitalizare, medicul ortoped a decis să-l externeze. În seara aceleiaşi zile, copilul a revenit la spital cu dureri îngrozitoare în braţ.

Pentru că făcuse cangrenă, doctorii au decis să-i amputeze braţul în încercarea de a-i salva viața. A fost trimis chiar la Bucureşti cu un elicopter SMURD, dar micuţul a decedat în timpul transportului. Împotriva celor doi medici procurorii au început urmărirea penală pentru ucidere din culpă, deoarece în raportul medico legal s-a concluzionat că băiatul a murit din cauză că nu a fost îngrijit corespunzător.

Şi administrativ cei doi au fost sancţionaţi pentru fapta lor. Ministerul Sănătăţii i-a concediat, dar au reuşit să anuleze în instanţă actul administrativ şi s-au întors la muncă.

Decizia de astăzi a judecătoriei Slatina, de condamnare a celor doi medici la închisoare, nu este definitivă. În termen de 5 zile, cei doi pot contesta decizia la Curtea de apel din Craiova.

Medicul ortoped este acum în mijlocul unui alt scandal de malpraxis în care este acuzat că nu a tratat corespunzător un băiat care s-a ales cu o mână paralizată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri