Sari la conținut

Ministrul Energiei își critică biroul de presă pentru difuzarea unui document cu care este, însă, de acord

„Vreau să știți că am transmis un ultim avertisment biroului de presă al Departamentului pentru Energie. Aseară, biroul de presă al Departamentului pentru Energie a distribuit în spațiul public un document care reprezintă poziția mea și a departamentului în problema redevențelor și fiscalității la petrol și gaz”, a spus Răzvan Nicolescu.

El nu a negat autenticitatea sau conținutul documentului.

„Conținutul documentului îmi e absolut cunoscut, sunt absolut de acord și îmi asum personal tot ce e scris acolo. Dar nu sunt de acord ca, fără să îmi dau aprobarea, documente care sunt destinate pentru a circula în spațiul instituțional să ajungă în spațiul public, fiind difuzate de biroul de presă al Departamentului pentru Energie. Îmi asum tot ce e scris acolo”, a spus ministrul delegat.

„Nu am ce să mai comentez pe acest subiect pentru că nu e responsabilitatea mea și am transmis azi acest avertisment biroului de presă”, a mai spus el.

Taxele plătite de companiile petroliere pentru resursele naturale rămân la fel şi anul viitor. Astfel, statul ratează, practic, şansa de a creşte veniturile la buget.

România aplică printre cele mai mici taxe din lume la acest capitol - între 3,5 şi 13,5% din valoarea producţiei, în vreme ce în Franţa şi Ungaria nivelul lor ajunge şi la 30%.