Ministrul Sănătății, reacție la acuzațiile aduse lui Mircea Dumitru

Data actualizării: Data publicării:
vlad voiculescu

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu reacționează la acuzațiile de colaborare cu securitatea aduse astăzi colegului său din Guvern Mircea Dumitru. El vorbește despre cei care au un interes în compromiterea ministrului Educației.

160520_vlad_vasile_voiculescu_01_INQ_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Ministrul Educaţiei se trezeşte acuzat din senin, pe surse, în presă, că a colaborat cu Securitatea, deşi încă de-acum nouă ani a primit o adeverinţă că nu a făcut-o. Plagiate grosolane ale demnitarilor, concursuri pentru directorii de şcoli, discurs clar si răspicat despre realitățile sistemului ... mai puțin despre "dascăli" și ceva mai mult despre elevi - beneficiarii sistemului. Deloc de mirare că au tot interesul să-l compromită. Porcăriile au fost deja lansate ... și împrăștiate imediat, desigur...”, a scris Vlad Voiculescu.

Afirmațiile sale vin în contextul în care două publicații centrale au scris astăzi că Mircea Dumitru ar fi colaborat cu fosta Securitate și, sub numele de cod „Negulescu”, și-ar fi turnat colegii români și străini.

Ministrul Educaţiei a negat aceste acuzații și a arătat că așa-zisele dezvăluiri ar avea legătură cu demersul evaluării tuturor școlilor doctorale și cu hotărârea sa de a milita pentru integritate.

„S-a întâmplat o mistificare grosolană, un fals. Voi acționa în instanță pe cei care au făcut aceste afirmații defăimătoare la adresa mea. Nu cred că este o simplă întâmplare. M-am angajat să militez pentru câteva principii simple și clare, principalul principiu fiind cel al integrității. Ceea ce au făcut acum nu mă poate determina, nu-mi poate înfrânge dorința de a avea un sistem mai curat, mai transparent”, a precizat ministrul Educației.

Mircea Dumitru a fost verificat de CNSAS în 2007, la solicitarea Asociației „Civic Media”. „Domnul Dumitru Mircea, (...) născut la data de 14.07.1960, în București, nu a fost agent/colaborator al poliției politice comuniste”, se arată în Decizia nr. 2175/07.08.2007 a Colegiului Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri