Sari la conținut

O navă a eşuat în Portul Constanţa

O navă sub pavilion Malta, încărcată cu peste 10 mii de tone de laminate, a eşuat, duminică, în Portul Constanţa, iar echipajul a început descărcarea a aproximativ o mie de tone de marfă pentru ca aceasta să poată fi mutată, reîncarcată şi apoi să poată pleca în condiţii de siguranţă, relatează News.ro.

portul constanta generic

 

Potrivit unui comunicat transmis luni de Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (APMC), nava Caledonia, sub pavilion Malta, încărcată cu 10.678 de tone de laminate, a plecat din dana 35/36 a Portului Constanţa duminică, iar apoi a atins uscatul cu prova şi a rămas într-o poziţie statică în bazinul portuar în dreptul danelor Ro4/Ro5 şi 39.

Autorităţile portuare au efectuat o inspecţie subacvatică la navă, care a durat aproximativ o oră, iar duminică seară, după ora 21:30, a început descărcarea unei cantităţi de până la o mie de tone de marfă pentru ca aceasta să poată fi mutată.

„Această operaţiune este menită să uşureze manevrele de mutare a navei într-o dană sigură, potrivită pentru reîncărcare şi plecarea în condiţii de siguranţă”, se arată în comunicatul APMC.

Nava Caledonia are o lungime de 188,3 metri, iar după ce pleacă din Constanţa este programată să ajungă în Panama.