Oscar Pistorius și-a împușcat în cap iubita, după ce a confundat-o cu un hoț

Data publicării:
pistorius 2018818-49435

Reeva Steenkamp |FOTO Twitter

Actualizare 16.00. Pistorius va fi adus în instanță vineri, pentru omucidere.

Actualizare 14.00. Purtătorul de cuvânt al poliției din Pretoria s-a delimitat de informațiile apărute în presă, conform cărora Pistorius ar fi împușcat-o accidentat pe prietena sa, după ce a confundat-o cu un spărgător. Acesta a spus că poliția a răspuns de mai multe ori unor plângeri de violență domestică de la domiciliul atletului, conform New York Times.

__________________________________

Tânăra de 30 de ani, fotomodelul Reeva Steenkamp, prezenta răni la cap și în zona brațelor, iar Pistorius este principalul suspect, deși circumstanțele în care s-a produs incidentul sunt neclare încă, scrie The Telegrapf.Atletul a fost arestat și, în aceste momente, este chestionat în legătură cu acest caz.

Anchetatorii au ridicat din casa lui Oscar Pistorius un pistol cu calibrul de opt milimetri, cu care, spun reprezentanții poliției, s-au tras patru gloanțe.

Africa de Sud este o țară unde rata criminalității este una dintre cele mai mari din lume și mulți dintre proprietari au arme pentru a se apăra de spărgători.

Oscar Pistorius a devenit primul sportiv din istorie cu ambele picioare amputate care a evoluat la Jocurile Olimpice, el disputând, la Londra, seriile la 400 metri. Atletul a ajuns până în semifinalele probei.

Povestea lui Oscar Pistorius

I se spune „Atletul cu lame”. Oscar Pistorius, 26 de ani, s-a născut fără peronee, iar medicii au fost nevoiţi să-i amputeze ambele picioare când avea mai puțin de un an. Handicapul nu l-a îndepărtat de sport, dimpotrivă. Pistorius s-a îndreptat inițial către rugby, orientându-se apoi către atletism.

După ce a participat la Jocurile Paralimpice din Atena, în 2004, obiectivul fixat de el a fost să concureze cu sportivii fără handicap. În 2008, Oscar Pistorius nu a primit permisiunea de a participa la probele de atletism din cadrul Jocurilor Olimpice de la Beijing. Deoarece protezele lui au fost considerate drept picioare bionice, cu performanţă superioară picioarelor normale, s-a considerat că ar avea un avantaj faţă de adversari.

Decizia a fost ulterior modificată și i s-a permis să concureze la calificări, dar fiindcă nu a trecut de ele, a participat până la urmă la Jocurile Paralimpice şi a câştigat trei medalii de aur.

Cine era Reeva Steenkamp, prietena lui Pistorius

Fotomodelul sud-african Reeva Steenkamp abia aștepta Valentine's Day. „Sunt foarte emoționată. Voi ce ați pregătit pentru iubirea voastră?”, scria ieri, pe Twitter, tânăra de 30 de ani. Reeva nu a mai apucat să se bucure de Ziua Îndrăgostiților, pentru că a fost ucisă în această dimineață de iubitul său, atletul Oscar Pistorius.

Licențiată în Drept, Reeva Steenkamp s-a născut în Pretoria și a crescut în orașul Port Elizabeth. Ulterior, s-a mutat în Johannesburg, unde a lucrat, printre altele, pentru Toyota și Avon, precum și prezentatoare la Fashion TV. Steenkamp a apărut pe coperta unui număr al revistei FHM.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri