Papa Francisc a spălat picioarele tinerilor dintr-un centru de detenție

Data publicării:
28032013 20fran-57560

Cu câteva ore înainte, Papa Francisc a oficiat şi prima sa liturghie din Joia Mare, care precede Paştele, sărbătorit la sfârşitul săptămânii de peste un miliard de catolici din lumea întreagă.

Suveranul Pontif a spălat picioarele a 12 deţinuţi, printre care s-au aflat, în premieră, şi două fete, o italiancă şi o tânără din Serbia, de religie musulmană.

Papa a îngenuncheat apoi și le-a sărutat de șase ori picioarele. În faţa tinerilor adunaţi în capela închisorii, papa a ţinut o scurta predică în care i-a îndemnat pe deţinuţi să se ajute între ei şi să roage pentru iertarea pacatelor.

„Eu, ca şi Domnul nostru, v-am spălat picioarele vouă, acum şi voi trebuie să vă spălaţi picioarele unii altora. V-am dat un exemplu, pentru ca voi să faceţi cum am făcut şi eu”, a spus Suveranul Pontif.

Aproximativ 1.600 cardinali, preoţi, călugări şi enoriaşi au participat în catedrala Sfântul Petru de la Vatican la liturghia oficiată de Papa Francisc în Joia Mare. Noul Pontif i-a rugat pe prelaţi să fie mai dinamici în predicile lor, dacă vor să combată criza de identitate din rândul clerului catolic.

Şi în Ţara Sfântă, Patriarhul latin de Ierusalim, subordonat Papei, a spălat picioarele a 12 preoţi, într-o ceremonie care a avut loc în Biserica Sfântului Mormânt.

La slujbă au asistat zeci de credincioşi catolici palestinieni, dar şi turişti. Cu toţii speră ca, în curând, să-l primească la Ierusalim pe însuşi Papa Francisc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri